2019 - 26 - gesloopt

Blog week 2019 - 26 - Gesloopt

Vrijdagmiddag en ik kijk wazig voor me uit. Het woord stond levensgroot voor me in zwarte blokletters op een witte achtergrond. Niet letterlijk maar figuurlijk zag het er zo echt uit alsof ik de letters kon aanraken. Nee niet een klein beetje maar gewoon helemaal volledig tot de grond toe afgebroken. Niets minder en zeker niets meer.

En dat alles na het volgen van een misschien iets te enthousiast loopschema, een tweetal nachten van slechte slaap gecombineerd met een overdruk werkschema. Heerlijk om zo op een vrijdagmiddag thuis te werken. Met een concentratieniveau van below zero nog 'even' een spontaan redelijk serieus ontstaan probleem proberen op te lossen.

Een werkelijke 'topdag' die 's ochtends al iets later dan gepland begon met een training waar ik op voorhand toch ietwat tegenop zag.

De week ervoor was ik redelijk stuk gegaan op deze training. Domweg te hard gelopen. Sowieso staan er tempo's in dit trainingsplan die niet voor mij haalbaar zijn. Aangezien het wel de bedoeling was om wat uitgedaagd te worden is het nog een beetje aftasten naar welke tempo's ik wil streven.

Vooralsnog zit ik nu te denken aan iets rond/onder m'n 10km PR voor de langere intevals en rond m'n 5km PR op de kortere intervals. Een kort interval duurt toch één km en met wat wat vermoeidheid in de benen is dat nog best lastig.

In ieder geval ... de avond er voor zo'n 15km verschillende rondjes lopen draaien in t sportpark. Het lukte niet om die training in de ochtend te doen. Dat was denk ik de aanzet tot de druppel die de emmer deed overlopen. Hierdoor werd ik spontaan midden in de nacht wakker. En kon de slaap vervolgens ook niet meer vatten. Voor vrijdag stond dus 8 * 1km rond de 4:00 - 4:20 op t schema. Dat werd per km langzamer dus na 6 keer had ik t wel gehad. Het voelde iig niet goed als ik er nog ééntje bij zou pakken. Weer twee herhalingen te kort maar ook twee herhalingen meer als de week ervoor :).

Gelukkig ging de nacht van vrijdag op zaterdag een stuk beter. Zaterdag een klein rondje gelopen om vervolgens de gehele dag druk in de weer te zijn met een sara-feestje wat we organiseerden. Aangezien de koelkast met koele dranken beneden staat heb ik een bijzonder goede trappentraining gehouden. De volgende keer met zo'n feestje hang ik een blaadje op om het aantal keer te turfen.

Zondag was ik dus wederom 'gesloopt'. Wederom vroeg wakker waarna de opruimwerkzaamheden mochten beginnen. Er stond een slowrun van 25km op t schema, zelf had ik een mooie route van zo'n 30 uitgezocht maar op voorhand had ik zoiets van .... #laatmaar. Na een rondje van iets van 5km uiteindelijk op de bank in de zon in slaap gevallen ... en natuurlijk verbrand bij t leven al merkte ik dat niet meteen.

Dat lopen volgens een schema bevalt me wel. Al kan ik er nu ook nog mee leven dat ik het schema wat anders inricht dan de opsteller m van te voren had bedacht. Deze week kijken of ik m weer grotendeels kan volgen zonder volledig kapot te gaan. Dus letten op slaap, voeding etc... Daarna een weekje rustig aan om, afhankelijk van het weer, een 'prestatie' neer te zetten op de zes uur van Deventer.

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe