webzwerver

wandering through the world (wide web)

Entries for month: January 2018

RunForestRun - Drents Friese Wold 13 januari 2018

» »

1 dag voor deadline me uiteindelijk ingeschreven voor mijn eerste #RFR RunForestRun.

runforestrun

Onder de noemer runforestrun organiseert Winfried Bats verschillende evenementen. Begonnen omdat er zo weinig mooie trails in de natuurgebieden van met name Drenthe werden georganiseerd. Op zaterdag was de tweede editie van het Drents Friese Wold #DWFwaarvoor ik me de week ervoor had ingeschreven.

De benen voelden goed, in de trainginsaanloop naar de SallandTrail is het wel prettig om een aantal checks in te bouwen om te kijken waar 'we staan'. Enige waar ik op voorhand tegenop zag was de terugreis. Zo'n twee uur terug rijden met mogelijke krampverschijnselen zag ik niet zo zitten.

Om 07:15 stipt vertrokken uit het Woerdense. Rustig op de cruise-control me houdende aan de aangewezen snelheid. Net na Nijkerk nog ergens een bak koffie gescoord om verder te kachelen. Op tijd aankomen moest wel lukken. Ik was zelfs zo op tijd dat ik als tweede aanwezig was. De vrijwilligers waren nog druk bezig met het ophangen van de laatste bordjes.

Voor me was Henk aangekomen waar ik later kennis mee maakte. Henk zou de 26 doen, ik ging voor de 46. Henk op de vibrams, ik op de Luna's. Opmerkelijk snel ging de tijd voorbij en de kantine liep snel vol. Tijd om de laatste voorbereidingen te treffen, het toiletritueel en me om te kleden voor de start. Daarvoor nog even Salif en Barbara tegengekomen, leuk om ze weer even te spreken.

start

Om 10:30 mochten we vertrekken nadat de barcode was ingescand. Zo'n 80 man/vrouw hadden zich opgegeven voor de langste afstand van die dag. Ergens in het midden liep ik rustig aan om even te wennen aan de omgeving en het juiste loopritme voor de dag te vinden. Door het bos heuveltje op heuveltje af, onder een tunnel door direct het bos weer kwamen we al snel op een mooi pad wat volledig kapot was gereden door de boswerkers oid.

Dat in combinatie met het wat natte weer van de laatste tijd gaf je de optie om of door enkeldiepe modder wat als je het een beetje handig deed nog met droge voeten kon doorlopen of direct het water in. Ik koos voor het dansen in de modder wat tot de helft goed ging. Daarna met natte voeten verder. Voorbij het modderparcours zat de hartslag op de 212, tijd om even rustig aan te doen en de hartslag in normaalstand te krijgen. Dat lukte redelijk totdat we bij het Canadameer uitkwamen wat enigzins buiten zijn oevers was getreden. Vol door het water heen. Mooi. Erg mooi. Daarna nog enkele modderige single tracks en werden we verder door de bossen geleid.

sokken

De waarde van mijn injinji sokken bleek direct na de modder. De sandalen verschoven niet onder mijn voeten maar bleven mooi zitten. Zonder sokken met modder was dit de afgelopen keren een heel ander verhaal. Rond km 22 was de tweede post in de buurt van Diever waar ik voor het eerst even een kleine pauze hield. Even een korte ontmoeting met een Jochum, oude bekende van de Wisentrail, gehad. Na deze pauze begon het super te lopen. Ik voelde me goed en het gaf een kick om steeds te kijken of ik een voorganger kon bijhalen. Het lukt om het tempo redelijk op peil te houden en ik was, naar mijn gevoel, ontzettend snel bij de derde post.

Die kwam overigens ook mooi op tijd, want ik durfde geen reep meer te eten en was toe aan wat ander voedsel. Na enkele minuten op adem te zijn gekomen ging ik verder voor de laatste 8.x kilometer. Het duurde even voordat ik weer op gang kwam. Nog een pak zand tegengekomen waarin een aantal squads zich aan het uitleven waren, als toetje nog een heuvel en een 'dolle sprint' naar beneden toe op de finish af.

Naderhand erg gezellig wetenswaardigheden kunnen uitwisselen. Mooi parcours, goed aangegeven, goede organisatie, gezellige vrijwilligers. Top!