webzwerver

wandering through the world (wide web)

Entries for month: June 2018

De Maasdijkloop 16-06-2018

» »

Spontaan ontstond het idee mede omdat de eemmeerloop niet geworden was wat ik had gehoopt om me aan te melden voor de maasdijkloop. Op woensdagavond 1.5 uur voor sluitingstijd was de aanmelding verstuurd. Erg benieuwd of de organisatie mijn aanmelding nog volledig kon verwerken, per slot van rekening slechts drie dagen voor startdatum me opgegeven.

Op UltraNed stond dat het vorig jaar ietwat chaos was geweest met de route. Lopers verkeerde kant op gestuurd etc... Dingen waar je tijdens een marathon niet altijd op zit te wachten. Voor de zekerheid daarom maar de route in mijn horloge gezet. Op vrijdagavond kreeg ik de beloofde informatie voor het busvervoer van finish naar startlocatie. Mijn startnummer was 28 wat meteen het totaal aantal sololopers weergaf.

Door een onverwachts dierenarts bezoek met mijn hond later kunnen vertrekken dan de bedoeling was. Uiteindelijk 10 minuten voordat de bus zou vertrekken de parkeerplaats opgereden. Snel omgekleed om vervolgens op de bus te wachten die aan de verkeerde kant van het station bleek te staan. Enfin na een klein half uur rijden meende ik midden in de velden een startboog te ontwaren. Op een 200meter afstand stopte de bus waar eerste de skaters/skeeleraars zich mochten registreren en vertrekken alvorens de lopers hun startnummer mochten ophalen.

Bij start kregen we allemaal een succeswens en hand van de organisatie. Om stipt 18:00 vertrokken we allereerst voor een rondje Keent wat exact was uitgemeten zodat we uiteindelijk op de marathonafstand zouden kunnen komen. Na het rondje Keent werden we door het lokale fanfarecorps getrakteerd op een muzikaal intermezzo waarna we door de tweede kern Overangel heen mochten.

En zo gingen we op pad langs de Maas over de dijk met een lekker windje in het gezicht en een zon die zich gelukkig veelal verschool achter de wolken. Langs mooie vergezichten over de maas vervolgde de weg langs/door Neerloon, Ravenstein, Neerlangel etc... In sommige kernen werd er voor de gelegenheid een klein feestje gevierd waarbij we als lopers luidkeels werden aangemoedigd.

De kilometers vlogen voorbij, de vrijwilligers zorgden er voor dat de gehele route verkeersvrij was. Midden op de weg lopen was geen probleem wat ik ook maar deed om niet al te veel last te hebben van de schuine delen. Vanaf kilometer 35 probeerde ik nog wat aan te zetten. Dat lukte achteraf minder goed dan zoals ik het zelf op dat moment voelde :).

Naar mijn gevoel vloog ik Oss binnen en probeerde de laatste kilometer nog even voluit te gaan. Uiteindelijk in een tijd van 3:54:06 over de finish met voor zover ik het weet voor het eerst een negatieve split: eerste deel in 1:57:36, tweede deel in 1:56:29. Erg lekker gelopen, mooie omgeving, super organisatie. Een aanrader deze marathon :).

clubje - marathonplus

» »

De kogel is door de kerk. Ik ben lid geworden van een loopclubje. Van de week voor het eerst een loopschema mogen ontvangen. En wat voelde het belangrijk. Mijn eerste training in opdracht van een 'echte' looptrainer. Niet gewoon meer lopen en kijken hoe het gaat volgens mijn eigen afgeleide van een trainingschema wat ik ergens heb gedownload. Nee nu ging het ergens om. Er moest een opdracht worden uitgevoerd ...!  Nou zo heftig was het ook niet maar het voelde toch anders. Lopen op hartzones ingesteld op bepaalde tijd. Mooi hoor! Eerste training nu achter de rug, ging lekker, op naar de volgende!