Doelen

"Je kan binnen een jaar een marathon lopen als je je een doel stelt en daar ook voor gaat, ik kan dat redelijk goed"

aldus een kennis die ik van het weekend sprak. Hij heeft zijn marathon gelopen, niet geheel naar wens qua tijd, maar dat lag meer aan de ongelofelijke hitte dan aan zijn conditie.

Hij heeft na een hartstilstand (gekregen tijdens het lopen) hele andere doelen. Uberhaupt dat hij weer loopt is bewonderingswaardig. Hij is blij met elke honderd meter die hij per week extra kan lopen.

Van een geheel andere orde is de discussie op Strava over de winnaar van de maandelijkse uitdaging om het meeste aantal kilometers te hardlopen. In de editie van oktober 2015 ging het om een Rus en een Amerikaanse. Het was continue stuivertje wisselen wie er op 1 stond.

Op de allerlaatste dag stond de Rus voor echter de Amerikaanse wist met een run van zo'n 90 km de voorsprong te pakken. De Rus ging vervolgens doodleuk een paar rondjes wandelen oid waardoor hij in km's net boven de Amerikaanse kwam. De liefde voor het lopen komt door de prestatiedrift in gedrang. Met name door de comments begon het meer op een politiek spel te lijken.

Zo heeft iedereen zijn doelen, de een om 100m in een week langer te kunnen lopen, de ander om meer dan 1100km per maand te lopen.

Mijn doel was om in oktober meer dan 200km te lopen. Dat is gelukt. Ik heb mijn badge te pakken. Het gekke was dat deze mijlpaal mij niet veel bijzonders deed. Geen spontane yachoedie kon er van af. Al heb ik wel een screenshot van de bij elkaar gelopen badges genomen. Toch bijzonder genoeg om te bewaren in mijn collectie.

De quote ¨If you've reached your goals, you haven't set them high enough." kwam ik spontaan tegen op de chatNrun site. Deze quote staat onder het profiel van de, naar het lijkt, organisator van de Salland Trail. De Salland Trail...  De #sallandtrail ... haar inschrijving start op 1 november...

Tijd om nieuwe doelen te stellen. Ondanks de verwachte trage website en webservers kon ik me na een half uurtje inschrijven. Blij en nu al toch enigszins gespannen over de afstand (50km) heb ik een mooi doel om de komende tijd op loopgebied naar toe te leven.

Tijd om te gaan trai(n)/(l)en :)

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe