Gewenning

Een paar keer al op het punt gestaan om wat op te schrijven. Aanleiding was het weektotaal wat ik blijkbaar kan lopen. Nu in de laatste trainingsweek is het toch wel leuk om even bij dit moment stil te staan.

Dit is de laatste trainingweek van een blok van vier. Zoals het er nu uitziet, met nog twee dagen te gaan, ga ik ook deze week wel de 150+ halen. Ik kan me niet herinneren dat ik vier weken achter elkaar dit heb gehaald. Voor een maand van 600+ moet ik teruggaan tot de GVRAT waarin ik dit twee maanden achter elkaar liep.

Aanleiding van dit aantal is natuurlijk het loopje in september. Anderzijds had ik denk ik dit aantal km niet gehaald zonder de RAB naturechallenge. Ik had me ingeschreven om 500km te lopen in de maand juni. Mijn doelstelling was om boven de 600 te komen. Dat is gelukt. Mede door de appgroep en de competitiedrift die in mij werd aangewakkerd. Toch leuk om je eigen vorderingen zo te kunnen volgen en die van je 'challenge-genoten'.

Waar anderen kozen voor langere afstanden in het weekend was ik soort van noodgedwongen gehouden aan een regelmatig schema waarin bijna elke dag wel gelopen moest worden om aan het aantal kilometers te komen. Dat ligt me ook wel wat meer. Mezelf wel verrast dat dit kan. Met name dat er toch meer tijd in een week lijkt te zitten als je ergens prioriteit aan geeft.

Ik geloof niet dat het goed is om dit structureel te willen doen - maar het geeft wel een goede leidraad als ik ergens naar toe wil werken. 150km per week is op zich leuk - maar bij het volgende trainingsblok moet er waarschijnlijk nog wel een schepje op. Ik weet nog niet of ik dit in de regelmatigheid ga zoeken of vaker één langere afstand per week te gaan lopen.

Het lichaam vind het na vier weken op zich wel genoeg - al denk ik dat de geest het er meer mee heeft gehad. Er zich ook wat meer acceptatie in de flow - door de frequentie omhoog te gooien is het normaler geworden. Terwijl ik ook moet trainen om juist om te gaan met de abnormale onregelmatigheden.

De tegenslagen en tegenvallers. Die zaken kom je toch minder tegen met het reguliere regelmatige lopen. Anderzijds is het regelmatige lopen wel ideaal om de load op te voeren zonder dat je de neiging krijgt om een dag te willen skippen. Iets om over na te denken.

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe