Hilversum CityRun

Samen een wedstrijd van 5 kilometer lopen. Voor ons beiden een primeur. Zowel zijn als mijn eerste 5 kilometer in wedstrijdvorm. Onze conditie loopt echter wel wat uiteen. Het was überhaupt zijn allereerste hardloopwedstrijd. Vandaar dat ik de rol van pacer op me heb genomen.

Mijn ogen uitgekeken bij de start. Een paar honderd mensen die gezamenlijk een warming-up deden. Erg grappig om te zien hoe iedereen hier vol aan meedeed. Wij hadden als excuus dat we het podium niet goed zagen.

Na de warming-up liep alles ineens onze kant op. Blijkbaar was het tijd om naar het startvak te gaan. Eerst de Business Run - daarna de recreatieve lopers waar wij onder vielen. Stipt 13:55 gingen we van start. Om niet direct te hard van stapel te lopen liep ik al na 200 meter te roepen dat we iets rustiger aan moesten doen.

Meteen in het tempo proberen te komen waarin de meeste van zijn trainingen in waren gelopen. De eerste twee kilometer lukte dat prima. Daarna mocht het tempo iets omhoog waardoor we op 10kmpu kwamen. Het mooie aan zo'n stadsloop is dat alles en iedereen door elkaar loopt. Kinderen, ouderen, mensen die naar mijn idee voor het eerst liepen etc.. etc...

In de laatste kilometer mochten we versnellen. Erg mooi om dat tempo op te zoeken wat uitdagend en toch haalbaar is. Op basis van ademhaling en met wat motiverende woorden kwamen we gezamenlijk over de finish. Onze tijden op de milliseconde gelijk.

Terwijl de marathonresultaten van Rotterdam en Enschede aan alle kanten voorbij komen heb ik mijn eerste 5k wedstrijd gelopen. Erg leuk om zo te lopen. Aan de andere kant begint het zo langzamerhand toch wel eens tijd te worden dat ik ook weer iets als een marathon ga lopen.

Het begint weer te kriebelen.

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe