Lopen week 2 - 2019

Doordat het zondag 6 januari ietwat uit de hand was gelopen leek het praktisch om deze week rustig te beginnen. Rustig op maandag gestart met 5.7 kilometer in de lunch door het Vondelpark. Dinsdag wilde ik ook rustig lopen maar het weer was wild. Wild in de zin van een harde wind. En dat lijkt altijd een goede training te zijn voor de DCURBN. Ik durf het ook nu nog te zeggen: ik hou van de wind. Of dit na de DCURBN ook nog zo is... dat moeten we nog even afwachten. Want zover is het nog niet.

Langzamerhand versnelde ik door. Op de terugweg langs de singel kwamen twee fietsers vlak achter me rijden. Fietsers hebben naar mijn idee altijd meer last van de wind, maar ze trapten behoorlijk door dus dat was voor mij het teken om ze voor proberen te blijven. Toen dat lukt en ik de hoek om sloeg de Kromwijkerkade op zag ik nog een fietser verder voor me. Die moest natuurlijk worden ingehaald. In volle sprint er achteraan kon ik deze fietser al snel achterhalen. Gezien de leeftijd was dat ook niet zo'n verrassing. De man die mijn opa had kunnen zijn ploeterede tegen de wind in de brug op. Ik bleef nog even staan om te kijken of hij het haalde of dat hij misschien niet een duwtje in de rug nodig had. Dat laatste bleek niet nodig te zijn, de man bereikte de top en ik kon rustig naar huis ;)

Woensdag toch een kleine terugslag qua gezondheid, holtes begonnen dicht te slibben. Donderdag leek dit proces zich door te zetten dus wederom een klein rondje gelopen. Op vrijdag daarom zo lang mogelijk gewacht totdat ik me weer beter voelde. Een 10m stond in mijn hoofd op het programma en dat ging wonderbaarlijk goed in de avond. Zaterdagmiddag kon ik tijd vrij maken voor een rondje van 20km gevolgd door een langzame shuffle op zondagochtend van 33 km. Ik had geen enkele moeite om langzaam te lopen. En dat had op zich wel een waarschuwing kunnen zijn.

Na 's avonds nog een wedstrijd te hebben gehad als coach bij de Dames 2 stortte ik redelijk in. Koorts kwam op, een gevoel van totale vermoeidheid kwam opzetten, zelfs het eten ging moeizaam. Snel het bed in gedoken om 21:00. 's Nachts er nog uit voor een kop soep e.d. en weer verder snurken. Blijkbaar niet voldoende hersteld van de verkoudheid / mogelijke griep. Nu echt rustig aan doen en veel eten om te herstellen.

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe