Lopen week 6 - 2019

Een week van wind en regen heeft me behoorlijk gesloopt maar laten we beginnen bij het begin en dat was maandag waarop ik voor het eerst van m'n leven naar een pedicure ben gegaan.

M'n voeten hadden de laatste tijd behoorlijk wat te lijden gehad en ik had het idee dat er ergens een eeltpit aan het groeien was.
Pedicure was om de hoek, dus met een sporttas vol sandalen voor het schoenonderzoek daarheen getogen. Na intake mocht ik op 'de stoel' zitten waarna bleek dat er wel wat eelt verwijderd mocht worden.

Daarnaast werden in de sessie zo'n 8.5 likdoorns verwijderd. Eén halve inderdaad, die was te diep gegroeid. Dat was blijkbaar de eeltpit die ik langzamerhand begon te voelen. Nadat ook het overtollige eelt was weggefreesd liep ik een stuk lichter voorzien van extra tips naar huis. Voeten voelden goed dus het lijkt wel iets om regelmatiger te gaan doen.

Die dag had ik overigens een leuk rondje in de natte sneeuw gedaan als zijnde een voorbode over wat het weer deze week ging worden. Dinsdag een WTL training gelopen waar ik wel trots op ben namelijk 6 x een sessie van 3 kilometer waarvan de eerste twee gericht waren op 5:30 de kilometer gevolgd door een kilometer op tempo van 4:45. Dat ging wonderbaarlijk goed. Sinds juni 2018 niet meer op dinsdag zo lang gelopen.

Woensdag een erg verlate lunch break run in het Vondelpark. Drukte op t werk zorgde er voor dat ik pas rond 14:00 de deur uit kon. Voor donderdag had ik weer een wat langere sessie ingepland. Met een ZW5 a ZW6 wind tegen bleek dat toch een behoorlijk pittig loopje te zijn van Breukelen naar Woerden. Behoorlijk lopen buffelen tegen de wind waar ik eigenlijk vrijdag nog wat last van had.
Vrijdag was sowieso een bomvolle thuiswerkdag waarin wederom met moeite een LunchBreakRun kon worden ingevoegd. Gevolgd door een druk avondprogramma was er eigenlijk weinig rust die dag.

Zaterdagochtend vroeg opgestaan om de gebruikelijke riedel aan boodschappen in te kopen. Ik kon, voor een zaterdag, hierdoor redelijk vroeg de deur uit. Om 09:50 vertrok ik om de wind op te zoeken in het gebied tussen de Cattenbroeker plas en Harmelen. Voor de wind hoefde ik eigenlijk niet ver te lopen. Die was alom aanwezig. De twee rondjes rennen in een gebied vrijwel zonder beschutting hakten er behoorlijk in.

Zaterdagmiddag en avond wederom volgepland met diverse activiteiten en het coachen van het Dames 2 waterpolo team. Voor de tweede keer dit seizoen hebben we een wedstrijd kunnen winnen! #jeuh. Uiteindelijk in de avond tussen de wedstrijden door alles klaargelegd voor de geplande duurloop vroeg op zondagochtend.

Alles lag er klaar voor alleen ik kon me zelf niet uit bed krijgen. Heerlijk uitgeslapen waardoor er geen tijd meer was voor de lange duurloop. Dus super uitgerust begonnen aan een kort rondje Woerden. Blijkbaar op een heel populair tijdstip want er liepen diverse lopers.

Aangezien ik me erg fit voelde kon ik het niet laten om achter wat lopers aan te gaan. Zo veranderde het rustige loopje in een jacht op andere lopers. En dat voelde goed. Volledig blij na 10km terug wat het weektotaal op 89.4 bracht. Minder dan gepland maar wel de week met een erg goed gevoel kunnen afsluiten. Komende week me maar minder laten verleiden tot snelheidswerk en meer richten op de duurloop. Hamme komt steeds dichterbij!

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe