Lopen week 8 - 2019

Gekker moet het ook niet worden flitst door mijn gedachten heen. Ik ben onderweg van Amsterdam naar Woerden. Deze keer gekozen voor de route langs de rivieren / wateren. Mooi lopen langs de Amstel. Rustige dijkdorpjes / gehuchtjes. Af en toe aan de kant voor een tractor. Heerlijk doorlopen.

Ik besef me de PRkansen halverwege en probeer het tempo vast te houden. De wind maakte het in het begin wat koud maar werd gedurende de loop minder en minder. Eén van mijn mooiste lopen tot nu toe denk ik zomaar.
Met een gemiddelde van 5:30 per km heb ik spontaan een PR op de 50km gelopen Niets officieels maar toch bijna exact 19 minuten sneller. Ik ben trots. Het voelt alsof ik boven de wereld zweef. Super zo'n 'loopje op woensdag'.

Het zou een sowieso een heftige week worden met deze 'trainings-ultra' midweeks en de sjravele op zaterdag. Door die laatste moest ik helaas een streep halen door het overlijden van een oom van mijn vrouw. Met een wake op vrijdagavond en een crematie op zaterdagavond was dat behoorlijk intensief.

Vrijdagavond na terugkomst een vernieuwde website gelaunched. Hier ruim 1.5 maand aan gewerkt. Launch ging goed en verliep zonder problemen. Meteen een speedtest bij Google gedaan. Nog nooit gehad dat deze meteen op een score van 100 uit 100 ging zitten. Uiteindelijk tot 01:30 bezig geweest.

Zaterdag vroeg op om alles in huis te regelen. Zaterdagavond na terugkomst van de crematie in Woerden met ongeloof alle gelopen tijden in Steenwijk bekeken. Wat is daar hard gelopen. De vibe leek er goed in te zitten.

Zondag zou ik ipv zaterdag een 'leuke' afstand lopen. Om nog enigzins het Sjravele gevoel te krijgen besloot ik om de UHT te gaan lopen met als eigenlijke doel deze heen en weer te hobbelen. Zo gezegd, zo gedaan en om omstreeks 09:00 vertrok ik. Korte broek en kort shirt bleken te koud te zijn. Dus al snel had ik de sleeves, handschoenen en muts er bij aangetrokken. Het was koud maar mooi weer om te lopen.

De eerste 6 kilometer gingen dan ook soepel. Maar daarna werd alles minder. Ik kon niet genieten van het lopen. De benen waren niet per sé moe maar het lijf wel. Daarbij had ik moeite met focussen danwel het hoofd leegmaken. Om mezelf een doel te stellen hield ik mezelf voor dat dit het vierde rondje was van Hamme met nog één ronde (de terugweg naar Driebergen) te gaan. Geen moment kon ik me daartoe overtuigen. Ik had geen zin om het frisse bos te lopen. Het beeld van mezelf zittend op een zonnig terras kreeg langzamerhand de overhand.

Het goede gevoel na de 50km van woensdag was weg. De mojo was gone. En ik wist eigenlijk wel dat het een enkele reis terug per trein zou gaan worden. Na 32km aangekomen in Rhenen. Geen vermoeide benen maar had er volledige vrede mee en kocht mijn ticket voor de reis terug. Ronde 5 in Hamme gaat wat worden. Als ik natuurlijk ronde 1 t/m 4 goed doorkom.

Weer een week van meer dan 120km. Het is ook niet gek dat ik vermoeid ben. Er is nog wel wat werk te verrichten. Maar nu eerst bijkomen. Het lichaam (en de geest) wat rust gunnen zodat de focus terug kan komen.

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe