Lopen week 9 - 2019 || Een week in voorbereiding op Hamme

Maandag 25.02.2019
Gelopen op de automatische piloot. Tweede rondje Vondelpark ging qua gevoel al een stuk beter dan het eerste rondje.

's Avonds een stuk met Luuk gelopen. Mooi rondje langs de sportvelden waar t beest bij gratie van de almachtige gemeente eindelijk ergens los mag lopen. Nagedacht over opmerkingen van Hans en Jannet over herstellen en bijkomen met onder meer de hashtag #noumoetjeweldoorgaan. En dat is ook zo. Niet voor niets afgelopen weken deze trainingsarbeid er in gestoken.

Zoals Hinke ook vertelde, gewoon aan beginnen en je kan altijd stoppen. Zo op voorhand vind ik dat een moeilijke gedachte . Aan de andere kant moet ik leren om niet het hele pad te willen overzien en er gewoon aan te beginnen.

...

Zo kan het best druk in je hoofd zijn.

Dinsdag 26.02.2019
Vandaag eens begonnen aan wat waarschijnlijk elke hardloper wel een keer in zijn leven doet. En dat is het maken van een PR-overzicht. Althans het leek me leuk om een overzicht te hebben van mijn beste tijden per jaar. En de (eventuele) progressie inzichtelijk te maken in mijn PR's. Dat vereist nog wat denkwerk.
Prominent bovenaan in de lijst staat mijn nog te behalen PR in Hamme. Nu hoef ik dat alleen nog maar te lopen :).

Tijdens het lopen kwam ineens het deuntje naar boven "elke dag een stapje sterker". Mooi motto voor de komende paar dagen.

Woensdag 27.02.2019

Wat hieronder volgt is iets in de categorie: "soms zit er wat in je hoofd en moet het er gewoon uit".

tip tap tip tap tip tap tip tap tip tap tip tap
Nauwelijks hoorbaar loop ik door t Vondelpark.
Zo midden op de dag even weg van kantoor.
tip tap tip tap tip tap tip tap tip tap tip tap
Op t ritme van m'n benen.
Af en toe voorbijgelopen door zwaar ademhalende lopers met zware stappen.
tip tap tip tap tip tap tip tap tip tap tip tap
schouders laag, armen ontspannen
ademen door de buik, blik gericht op t asfalt
tip tap tip tap tip tap tip tap tip tap tip tap
Langs de man met 7 honden die een bad nemen in de vijver.
Wolken van wiet stijgen op vanaf de bankjes.
tip tap tip tap tip tap tip tap tip tap tip tap
Groepen toeristen omzeilend.
Aan de kant blijvend voor fietsers.
tip tap tip tap tip tap tip tap tip tap tip tap
Rustig in mijn eigen zone.
Lopen is mooi.

's Avonds is de kogel door de kerk gegaan. Definitief ga ik nu in m'n eentje naar Hamme. Ter compensatie dat ik ook weer veilig terug kan komen voor de zekerheid een hotel in de buurt geboekt. Stel dat het niet in één keer lukt om die avond terug te gaan is er nu een escape bij de hand om te overnachten en de volgende dag terug te rijden. Geeft ook rust om te weten dat niet de halve familie op me zit/hoeft te wachten totdat ik klaar ben.

Donderdag 28.02.2019
Hamme. Je staat er mee op en je gaat er mee naar bed. Eigenlijk moet ik dezelfde strategie gebruiken als bij de SallandTrail van afgelopen jaar waarin ik had bedacht dat de eerste lus van 50km niet meetelde. Het ging toen om de laatste 25km. Als ik dat doorvertaal gaat het in Hamme niet om de eerste 80 maar om de laatste 20km. Je zal toch naar Hamme zijn gegaan om die laatste 20 niet te lopen. Nee dat kan dus niet.

Vrijdag
Het loopje van vandaag was vanaf het station naar huis. In totaal 1.7km in spijkerbroek en winterjas. Telt mee voor EDH maar was ook meer dan voldoende voor die dag. Totaal overgegeven aan de vermoeidheid van de week en de afgelopen trainingsweken. Onder t genot van een mooi bier 'Toewijding' van brouwerij van Moll de documentaire 'Valley Uprising' over klimmers gekeken op Netflix. Hierin een mooie zinsnede tegengekomen: Committed to the unknown - Geef je over aan t onbekende. En dat is natuurlijk ook van toepassing op t lopen van een onbekende afstand. Om t maar meteen even door te trekken ... Durf te gaan. Durf je over te geven. Durf te accepteren dat je kan falen. Maar doe er alles aan om te slagen :). Food for thought

Zaterdag / Zondag
In t weekend echt bijgekomen. Eindelijk het gevoel dat het qua energie weer enigzins op niveau zit. Nu nog een week om te werken aan een surplus. Zondag mooie loop gedaan. Totaal geen zin om met t racevest te lopen. Daarom mezelf op de bonnefooi er op uitgestuurd.

Gewoon kijken hoe het gaat. Waar de energie zit en waar energie uitgehaald kan worden. Energie kreeg ik van twee versnellingen waarvan de laatste vol tegen de wind in was. Net niet in staat om de loper voor me in te halen. Maar wel lekker tegen de wind in kunnen rammen. Daarna even bijkomen om vervolgens op shuffletempo de 21km vol te maken. Gewoon lekker in m'n eigen mojo. Regenjas gaf meer dan voldoende bescherming tegen de wind en regen. Zag overigens ook dat het in Hamme waarschijnlijk niet windstil gaat worden iets met windkracht 5 geeft de voorspelling nu aan. Maar ach wat zijn voorspellingen...

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe