webzwerver

wandering through the world (wide web)

aan de haren naar buiten

06:15 gaat de wekker. Nee ik wil niet. Moe. Geen zin. Koud buiten. Bed is warm. 

07:00 uiteindelijk opgestaan en om eerst de hond uit te laten. Alles voelt stram. Bewegingen zijn houterig. Chagrijnig om de twijfel: of wel of niet te gaan lopen. En zo ja, hoeveel km dan. Het beoogde aantal of een rondje om toch maar een rondje te doen.

07:25 besluit genomen. Waarom weet ik niet maar we gaan lopen. Hoeveel is nog onbekend. In gedachten de regel dat ik t eerst maar 5 minuten moet proberen en daarna altijd terug kan keren. De trap oplopend om hardloopspullen aan te trekken vraag ik me werkelijk af waarom ik nu ineens wel ga lopen. Geen zin. Koud etc...

07:45 verdomd als het niet waar is. Ik sta buiten. Een traan springt spontaan in mijn ogen van de koude wind. Op weg naar de traditionele startplek, het deksel van de waterput. Suunto zegt 'started' dus ik ga bewegen. Een file auto's tegemoet komend van mensen op weg naar werk. Iedereen lekker warm in zijn vervoersmiddel. Mijn gedachten houden zich met name bezig over de afstand die ik ga lopen.

Na 500m weet ik het, het is niet fijn het gaat niet makkelijk maar we gaan toch maar voor het eigenlijk geplande rondje. Het idee van even een kilometer lopen werkt dus. Even over de drempel van gemakzucht heen stappen en gewoon beginnen. 

09:00 loop ik weer naar binnen. Moe, koud maar wel voldaan. Op naar t volgende rondje!


Tags: lopen

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment

Leave this field empty: