webzwerver

wandering through the world (wide web)

Een 365 dagen project.

Voor mij een relatief nieuw fenomeen maar door de vele tweets niet aan te ontkomen. Elke dag iets nieuws produceren. Elke dag een nieuwe site, een nieuw gedicht of een nieuwe tekening. Talloze foto-projecten ontstaan er op instagram of pinterest. Er ontstaan zelfs websites waarop je je eigen 365-dagen project kan aanmelden.

De moeilijkheid zit er vaak niet in om te beginnen, maar om het in zijn geheel vol te houden. 365 dagen lang in de lijn van je project iets produceren lijkt leuk maar kan best zwaar zijn. Veel 365dagen projecten halen niet de eindstreep. Een zoektocht op '365 days project' levert tips en tricks op helpen het traject vol te houden.

Het 365 project lijkt mij goed te combineren met mijn wens/intentie om weer wat meer met twitter te gaan doen. Ruim 7 jaar zit ik nu op twitter en het aantal tweets en personen die ik volg zijn nog relatief erg laag. Twitter stuurt al sinds jaar en dag een overzicht met mogelijke interessante twitteraars om te volgen. Standaard verwijder ik dat soort mails. 

Mijn doel is om elke dag een nieuw iemand te gaan volgen. Op dag 1 besloot ik om het nieuwe account van @merkwerker te volgen. Op basis daarvan kreeg ik onderstaande mail van twitter. 

twitter recommendations

Op basis van de de bio's kon ik niet een goede keuze maken. De term datasexual is leuk gevonden maar triggert mij niet bijzonder om deze persoon te volgen. Uiteindelijk gaf de naam 'vivops' de doorslag. Op zich vond ik het scannen van de bio's wel erg interessant.

Ze geven een mooi beeld van wat 'de mensch' graag wil communiceren over zijn eigen kunnen en vermeende 'zijn'. Misschien eens leuk om een bio scanner te maken en te kijken welke woorden het meest worden gebruikt door de mensen die ik volg. Iets voor mijn bucketlist 2015.

Wellicht zegt de verzameling van deze woorden iets over mij.


Tags: media · online

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment

Leave this field empty: