webzwerver

wandering through the world (wide web)

Je eigen agendaserver

Al enige tijd geleden ben ik overgestapt van de Google agenda naar een eigen "agenda-server" in combinatie met een "agenda-client". Destijds wat gestoei, maar na het concept RTFM toe te hebben gepast bleek het toch vrij simpel te zijn.

Als server gebruik ik radicale. Het is geen volwaardige CalDAV en CardDAV server in die zin dat het niet het volledige pakket ondersteund. Anderzijds, als je alleen een agenda prive wilt beheren of deze met anderen wilt delen is het een prima oplossing. Contacten kan je er dus ook in beheren, echter daar heb ik niet voor gekozen. De impact op je systeem is verwaarloosbaar. Je hebt geen extra rechten of iets dergelijks nodig etc..

Als cliënt gebruik ik caldavzap. Een opensource 100% javascript/jQuery app die steeds fraaier wordt vormgegeven. Een demo is hier te zien https://www.inf-it.com/caldavzap/ 

inlog caldavzap

Voor de synchronisatie met de telefoon gebruik aCalendar+. Een erg prettige app die meer dan genoeg opties biedt om je agenda's te configureren.

Mis ik dan nog iets? Ja .. ik ben er nog niet achter hoe gedeelde agenda's van Google geïmporteerd kunnen worden. Maar daar kan alsnog de Google Calendar voor gebruikt worden...

 


Tags: online · webtool

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment

Leave this field empty: