webzwerver

wandering through the world (wide web)

Lopen week 13 - 2019

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker als dat hoekje overmoeidigheid heet. Overmoeidigheid is een mengsel van twee componenten: vermoeidheid en overmoed. En overmoed komt voor den val. Gelukkig nam ik dat niet al te letterlijk deze week maar onder invloed van een overvloed aan aangemaakte endorfines tijdens de Sjravele leek het me heel natuurlijk en logisch om de lat voor Texel maar even wat hoger te leggen.

Om tot een dergelijke hoogte te komen moest er natuurlijk wel even wat getraind worden. En op dinsdag begon het gedonder al met een Wissel Tempo loop gevolgd door een rondje Keizersgracht (op snelheid) op woensdag en als top op de kroon een tempoloop van Breukelen naar Woerden via Vianen.

Super om te lopen, super om het gevoel te hebben dat je vliegt. Echter op vrijdag liep het 'ineens' een stuk minder. Gelukkig heb ik een enorme gave om dit soort signalen te negeren zodat er voor zaterdag een loopje van 16km met twee tempo's op het programma stond als miniatuurblauwdruk voor Texel.

Alle pijntjes bleken toen niet zomaar weg te gaan. De eerst helft (tempo1) ging nog redelijk maar in de tweede helft(tempo2, wat hoger dan tempo1 moet liggen) liep het voor geen meter. Wat gepruts met nieuwe, nog verder af te stellen, sandalen. Dan weer een stuk te zacht. Dan weer een stuk veels te hard. En achteraf ging de pijn niet weg.

's Avonds besef ik me pas dat de gevraagde intensiteit misschien wat vroeg is na een Sjravele waarvan ik ook behoorlijke spierpijn had overgehouden. Weer een keer in de val getrapt die "te snel, te veel" heet. De vermoeidheid van de Sjravele kan mijn lichaam nog niet volledig verwerkt hebben en dan wel enkele dagen er na m'n tweede tijd op de halve marathon lopen. Hoezoe overmoedig?

Zondag, de dag dat ik voor het eerst 21 jaar geleden vader ben geworden, na een verjaardagsfeest een klein rondje gelopen. De combinatie van verjaardag, bier, vermoeidheid en de loopjes van de week lieten zich goed gelden. Maar ja je doet mee aan EDH of niet.

Weer een goede les voor volgende keer. Eerst het lichaam rust gunnen, daarna verder met opbouwen. Nu veel koelen, rekken, stretchen, trigger point bal massage en heule rustige loopjes zodat ik wel enigzins normaal aan Texel kan beginnen.


Tags: lopen

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment

Leave this field empty: