webzwerver

wandering through the world (wide web)

Van pettenprobleem naar pettenruil

Alhoewel de term pettenprobleem niet een officieel 'vandale' woord is, is de betekenis vrij algemeen bekend. Een pettenprobleem is een probleem wat zich voordoet als iemand meerdere petten (verantwoordelijkheden) op heeft. Een soort rollenspel waardoor gever en nemer ineens dezelfde kunnen zijn en dan ook weer niet. Tussendoor is echter iemand met een bepaalde pet (of meerdere petten op) er beter op geworden.

Een ander rollenspel is wanneer jezelf meerdere functies hebt. Door van rol te wisselen kan je vanuit meerdere invalshoeken eenzelfde casus benaderen. Lastig voor je medespelers, tenzij het goed gecommuniceerd wordt. Acteurs moeten dit als geen ander kunnen. Het wordt hen geleerd. Daarnaast beschikken ze over een flinke dosis inlevingsvermogen. Met een klein beetje inlevingsvermogen kan iedereen tijdelijk een andere rol aannemen. Bekend voorbeeld is natuurlijk 'de advocaat van de duivel spelen'.

Een andere rol spelen hoeft dus niet persé negatief te zijn, kan zelfs erg positief zijn. Tijdelijk om zaken in een ander perspectief te zetten. Of te kijken wat iemand anders zijn behoeften zijn. Tijdelijk in iemand andermans schoenen staan ... verruim je blik, verruil van pet en pas je aan.


Tags: offline

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment

Leave this field empty: