30 dus de marathon

Wat sommige getallen doen blijft wonderlijk. Neem bijvoorbeeld het getal drie voortkomende uit de heilige drie-eenheid, het getal 7 wat geluk zou brengen en het getal 13 wat ongeluk zou brengen. Daarnaast natuurlijk het getal 42 wat het antwoord is op de ultieme vraag van het leven.

Wat doet 30 dan?

Als je 30km hard loopt dan ligt het verwachtingspatroon omtrent je doelen ineens anders. Een dertiger houdt in dat je ook 40km kan lopen en dus ook de marathon. Het maakt niet uit hoeveel kilometer je gemiddeld maakt in de week, alleen dat ene getal 30. 31 zou waarschijnlijk ook wel voldoen, als het maar boven de twintig reeks is.

Ik verkeer in de omstandigheid dat ik daadwerkelijk deze afstand heb gelopen. Dat was volgens 'mijn trainingschema' waarin ik de afgelopen tijd elke week een paar km meer op de teller probeerde te krijgen.

De marathon, of iets wat daarboven ligt, is het doel voor dit jaar. Eigenlijk had ik de afstand willen lopen op mijn 42e maar het zou ook kunnen in het kalenderjaar waarin ik 42 was... Ja weer die getallen.

Van verschillende kanten werd na mijn (eerste) dertiger gevraagd of ik aan het trainen was voor de marathon. Toch vreemd om dan deze vermoedens bij anderen te kunnen bevestigen: JA ik ga voor de marathon (of langer denk ik er meteen achteraan).

Nu nog een marathon uitzoeken, zeeland, Amsterdam of toch maar 'gewoon' een rondje langs de Noordeinder plas...

Hieronder ingesloten de run vanuit endomondo. Leuk stuk om te lopen, met name het deel vanaf Kanis, langs de Hollandse kade en de Meije.

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe