webzwerver

wandering through the world (wide web)

Lopen week 3 -2019

» »

Een pas op de plaats. Nu echt. Na zondag toch een soort van ingestort te zijn was dit wel nodig. Maandagochtend besloten om twee keer een halve dag vrij te nemen. De gehele ochtend geslapen daarna in de middag de theorie van een BHV curus doornemen. Dat ging niet eerder zo langzaam. 's Avonds tijdens het uitlaten van de hond het minimale aantal kilometers met moeite tussendoor gehobbeld en zo weer het bed in.

Dinsdag al weer een stuk beter. Zo lang mogelijk gewacht met lopen omdat ik het idee had dat het herstel per uur iets vorderde. Woensdag weer een hele dag werk en tijd voor de eerste Lunch Break Run. 't Gat in mijn sandaal groeit. De superdunne laag om het gat heen wordt ook steeds groter. Toch vreemd dat dit exact steeds op dezelfde plek verschijnt. UPS moet opschieten met m'n bestelling. Is nu al bijna een maand geleden ... dat is wel eens sneller gegaan :).

Donderdag was een dag met heul veul regen en wind. Echter niet op het moment dat ik liep. Van alle kanten werd aangeboden dat ik wel wat natte sneeuw en/of hagel mocht hebben. Beleefheidshalve afgeslagen het was natuurlijk een week van 'pas op de plaats'. Vrijdag een test gedaan hoe het met de longen/verkoudheid ging. Een rondje VP op tempo gelopen, daarna half ronde bijkomen om nog de helft van het halve rondje vol te gaan. Test was geslaagd, althans het lichaam lijkt echt op de weg terug te zijn. Dus dat is mooi.

Zaterdag door strakke planning maar direct in de ochtend een klein rondje gelopen. Dat kwam goed uit, want daarna bleek de auto een lekke band te hebben. Voor t eerst zelf een band verwisseld en direct door naar de garage om deze te laten repareren. Zondag was superweer. Lichte vorst, windstil en een zonnetje. Heerlijk rustig aan gedaan met een loopje van zo'n 15.7 km. Hartslagband vergeten maar daar kon ik me niet druk om maken. Energielevel lijkt goed te zitten. Nu verder gaan stapelen en rust houden naar de DCURBN. Ik heb er zin in!

Lopen week 2 - 2019

» »

Doordat het zondag 6 januari ietwat uit de hand was gelopen leek het praktisch om deze week rustig te beginnen. Rustig op maandag gestart met 5.7 kilometer in de lunch door het Vondelpark. Dinsdag wilde ik ook rustig lopen maar het weer was wild. Wild in de zin van een harde wind. En dat lijkt altijd een goede training te zijn voor de DCURBN. Ik durf het ook nu nog te zeggen: ik hou van de wind. Of dit na de DCURBN ook nog zo is... dat moeten we nog even afwachten. Want zover is het nog niet.

Langzamerhand versnelde ik door. Op de terugweg langs de singel kwamen twee fietsers vlak achter me rijden. Fietsers hebben naar mijn idee altijd meer last van de wind, maar ze trapten behoorlijk door dus dat was voor mij het teken om ze voor proberen te blijven. Toen dat lukt en ik de hoek om sloeg de Kromwijkerkade op zag ik nog een fietser verder voor me. Die moest natuurlijk worden ingehaald. In volle sprint er achteraan kon ik deze fietser al snel achterhalen. Gezien de leeftijd was dat ook niet zo'n verrassing. De man die mijn opa had kunnen zijn ploeterede tegen de wind in de brug op. Ik bleef nog even staan om te kijken of hij het haalde of dat hij misschien niet een duwtje in de rug nodig had. Dat laatste bleek niet nodig te zijn, de man bereikte de top en ik kon rustig naar huis ;)

Woensdag toch een kleine terugslag qua gezondheid, holtes begonnen dicht te slibben. Donderdag leek dit proces zich door te zetten dus wederom een klein rondje gelopen. Op vrijdag daarom zo lang mogelijk gewacht totdat ik me weer beter voelde. Een 10m stond in mijn hoofd op het programma en dat ging wonderbaarlijk goed in de avond. Zaterdagmiddag kon ik tijd vrij maken voor een rondje van 20km gevolgd door een langzame shuffle op zondagochtend van 33 km. Ik had geen enkele moeite om langzaam te lopen. En dat had op zich wel een waarschuwing kunnen zijn.

Na 's avonds nog een wedstrijd te hebben gehad als coach bij de Dames 2 stortte ik redelijk in. Koorts kwam op, een gevoel van totale vermoeidheid kwam opzetten, zelfs het eten ging moeizaam. Snel het bed in gedoken om 21:00. 's Nachts er nog uit voor een kop soep e.d. en weer verder snurken. Blijkbaar niet voldoende hersteld van de verkoudheid / mogelijke griep. Nu echt rustig aan doen en veel eten om te herstellen.

Lopen week 1 - 2019

» »

Deze week begon in het jaar 2018 en eindigde vol in 2019. Op 31 december een pre-oliebollenbak rondje gelopen. De frituur rook klaarblijkelijk al lekker want met een gemiddeld tempo van 4:48 liep ik lekker door. Dit was overigens dag 46 alweer van het EDHn. De middag er na op 1 januari redelijk brak een uitwasem rondje gelopen van zo'n 14.5km. Gevoed door twee oliebollen liep dat eigenlijk best lekker.

Woensdag eigenlijk de gehele dag aan de klus geweest, daardoor pas om 21:00 kunnen lopen. Klein rondje molenvliet, genietend van het buiten zijn. Ongecompliceerd lopen of zoals Peter Ligthart dat zegt 'pretentieloos draven' ... heerluk. Donderdag was het tijd voor een wat langere loop. In plaats van het standaard rondje oudewater nu via nieuwerbrug en driebruggen gelopen. Mooie ronde. Ik moet toch ook eens die gehele ronde gaan lopen (nieuwerbrug naar linschoten). #whishlistDingetje. Op donderdag ook knoop doorgehakt. Ik ga zondag meedoen met de verkenningstocht van de DCURBN.

Daarom vrijdag en zaterdag ietwat in proberen te houden. Zaterdag een test willen doen met nieuwe Garmin navigatie. Echter de garmin stopte naar 200 meter door een lege batterij ... ook die moet blijkbaar tijdig worden opgeladen ... Nu uiteindelijk wel voor elkaar dat er een route ingeladen kan worden. Het navigeren conform een route moet een keer later getest worden :). Zondagochtend vertrokken naar Castricum. Met een groepje van 10 lopers het laatste deel van de DCURBN gelopen. Daarna in kleiner gezelschap nog even richting Egmond aan Zee om wat meer kilometers te maken. Was leuk.

Thuis aangekomen merkte ik dat ik toch wat weinig voedsel door de dag had genomen. Nu weer even aansterken. Uiteindelijk een loopweek van meer dan 100km gedraaid. Meer dan op de planning stond. Rustig starten met de volgende loopweek lijkt nu erg verstandig.

Lopen week 50 - 2018

» »

Een tussenweek. Zo zou je deze week wel kunnen samenvatten. Stabiliseren om de week er na het aantal kilometers op te kunnen bouwen. Nu voor de vierde week aan het EDH'n. Het wordt al gewoner om in de lunch een rondje VP te doen.

VP heeft niets te maken met de Vice-President, ik heb begrepen dat VondelPark een te lang woord is, zeker als je dit rondje tweemaal achter elkaar loopt. Volledig ingeburgerd in het Amsterdamse gebruiken we dus ook de afkorting VP.

Twee keer was in ieder geval in het begin van de week het thema: twee keer VP, twee keer rondje Molenvliet en twee keer 2.4 km inteval gelopen. Die laatste twee keer was meer een verhulde poging om het nog eenmaal als 'twee keer' te kunnen omschrijven. Het was niet hetzelfde rondje maar een heen en terugweg. Beide routes waren als segment gemarkeerd op Strava dus platgezegd ging ik gewoon ordinair op PR segmentjacht. Op beide segmenten ook duidelijk mijn tijd kunnen verbeteren dus het doel was bereikt.

Daaropvolgend voelde ik wel dat het tijd was om wat rustiger aan te doen. De verdere loopjes van deze week ook iets behoudender gelopen onder het motto krakende schepen breken niet. Alles voelt toch wat stram aan. Toppunt was wel zondagochtend waar ik net voordat de verjaarsvisite voor mijn dochter kwam precies een rondje kon hobbelen. In de laatste 50m vol onderuit gegaan door de sneeuw/gladheid op een stuk waar ik beter het fietspad had kunnen nemen ... maar dat is wijsheid achteraf.

Uiteindelijk 68.7km gelopen deze week. Op naar de volgende en kijken of het aantal kilometers wat opgehoogd kan worden :).

Lopen week 49 - 2018

» »

Door te EDH'n is het niet meer de vraag of je gaat lopen maar meer wanneer je gaat lopen. En dat maakt een groot verschil. Door te gaan lopen wanneer het kan en niet te wachten totdat je er klaar voor bent zorgt er daadwerkelijk voor dat je kan EDH'n.

Alleen als je zeker weet hoe je dag gaat verlopen is dat laatste niet nodig. Een vaste planning op een weekenddag lijkt de laatste tijd onmogelijk. Vandaar dat ik blij was met elke km die ik heb kunnen maken. En dat is met 13.9 km niet veel. Maar goed toch het EDH'n volgehouden.

Deze week was sowieso een 'week after' de Voorne's Duin Trail. Voorzichtigheid was geboden in snelheid en aantal kilometers. Het CityStride project is niet verder gevorderd. Het VondelPark heeft zich wel mogen verheugen met drie bezoekjes. Zwaarste run was wel donderdag van Breukelen naar Woerden met een heftige wind tegen.

Gevolgd door een vrijdagochtend run waarvan ik vond dat deze net voor werk kon. Deze zorgde toch voor een minder scherpe dag. Vermoeidheid die zich verder lijkt op te bouwen kon ook het afgelopen weekend niet weggeslapen worden.

Vrijdagavond / nacht een test met een andere server gedaan die volledig faalde. Hierdoor slechts 4 uur kunnen slapen gevolgd door een dag die van 07:30 tot 24:00 was volgepland wat niet niet praktisch is als je wil bijkomen in een weekend. Zondag iets relaxter stond in het teken van familiebezoek en het schoonmaken van een huis waarin ter verhoging van de feestvreugde een tweetal partyploppers waren ontploft. Confettie kan echt overal komen...

Komende week nog 1 week rustig met de kilometers om t lijf verder te laten wennen aan het elke dag hardlopen. Daarna kijken of het lukt om EDH te combineren met de trainingen die nodig zijn voor de DCURBN.