Augustus 2019 - EDH291

0.8 jaar ben ik nu achter elkaar aan het hardlopen. Althans elke dag een stukje. Een mooie gewoonte die er nu wel redelijk in is geslepen. Elke dag een kleiner of groter rondje inplannen is leuk en een stuk makkelijker dan gedacht. Iedereen zou dit moeten kunnen. Wellicht zou iedereen dit ook moeten doen. De wereld zal er ongetwijfeld heel anders door uitzien.

Anderzijds de gewoonte 'om elke ochtend bij het opstaan wat oefeningen te doen' komt maar niet in mijn systeem. Dat is een stuk lastiger. Wat dat betreft kan ik nog wel een vat  discipline gebruiken. Ik weet ondertussen wel hoe een activiteit een gewoonte zou kunnen worden.

De basis is dat het leuk moet zijn. Waarschijnlijk is dat mijn valkuil. Ik vereis een te hoog niveau met de oefeningen waardoor ik het niet leuk vind en daardoor ook minder gemotiveerd ben om dit vol te houden.

Toch wat meer veerkracht hier in nodig. Accepteren dat ik op een lager niveau moet instappen. Jezelf accepteren gaat ook met de nodige veerkacht gepaard. Zo moest ik ook in augustus accepteren dat het niet mogelijk was om een ultra oid te lopen. En daarbij komt dat dit in september ook waarschijnlijk niet gaat lukken.

Als ik alles op alles had gezet was het waarschijnlijk wel gelukt maar qua gezinsagenda was dat niet erg wenselijk. Daarmee ging een mooie doelstelling voor dit jaar echt verloren. Al had ik al een keer een maand moeten overslaan wegens een overlijdensgeval in de familie. Dat rekende ik meer buiten mijn schuld dan deze. Nou ja, is het weer iets voor volgend jaar voor om in te plannen.

Sowieso wel druk aan t plannen. Mijn eerste 'zelfgeorganiseerde' loopje van drie dagen komt steeds dichterbij. Het gekozen parcours ligt niet ver van mijn woonplaats, het loopt namelijk door mijn 'eigen' provincie, het utrechtpad. Eén nacht slaap ik in een B&B, en één nacht kan ik door een klein extra ommetje te maken terecht bij familie. Het vereist nog wel wat denk- en planningswerk waar ik eerdaags echt aan moet beginnen. Maar goed dat zal wel goed komen :).

Augustus was wel een mooie maand van lopen. Geprobeerd om elke week rond de 80km uit te komen. Focus gericht om door consistent te blijven lopen het lopen weer op een wat hoger niveau proberen te brengen. Volume moet nu ook wel weer wat verder toenemen in aanloop naar de ISU.

Als ik de trainingsweken voorafgaand aan Limburg Loopt Lekker vergelijk moet ik nog wel wat stappen maken. Erg vervelend is dat Willem en Annemarie (www.funrunner.nl) hebben aangegeven dat ze voor t laatst 'Berg en Dal' gaan organiseren. Een loop waar ik mooie herinneringen, alsmede blessures, aan heb overgehouden. Daar moet ik toch wel gepast afscheid van nemen door hier aan deel te nemen.

Qua planning komt het duidelijk wat minder uit. Berg en Dal valt namelijk in de de week voor de ISU. Tja en dan zit je ineens met een dilemma. Of met een soort van zekerheid klaar willen staan, door niet deel te nemen aan Berg en Dal, om een stuk verder te lopen 'dan ooit' op de ISU.

Of meer risico nemen en zo'n mooie loop de plek geven die het verdient. Willem en Annemarie verdienen een hoge opkomst als blijk van waardering voor hun inzet. Eigenlijk ben ik er al uit.

'Te emotioneel' of  'te weinig doelgericht' kan je het noemen maar de ISU wordt volgend jaar nog een keer georganiseerd en Berg en Dal niet meer. En bovendien als je 120km wil lopen dan moet een 'trainingsloopje' van 42 of 60 de week er voor toch wel kunnen...

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe