Bij twijfel doen

Gisteren besloten dat ik vandaag echt weer moest gaan beginnen. Hoofd en lijf nog niet echt fit. Maar er is altijd wel een excuus om iets uit te stellen. Daarom wekker om 07:00 gezet. Uiteindelijk om iets voor negen uur in de ochtend de deur uit gegaan.

Eerste kwartier rustig aan gedaan. Daarna was het plan om een kwartier op 12kmpu te lopen. Althans dit werd tijdens het lopen het plan. Dat tempo kreeg een verlenging met nog een kwartier. Toen ook besloten om niet t rondje van 8km te lopen maar van 10km.

Om variatie in mijn rondjes te houden doe ik af en toe "volg de loper". Het volgen is niet bepalend voor het tempo maar met name voor de richting. Op een splitsing kan dit van doorslaggevend belang zijn. In ieder geval zag ik ineens een loper lopen waardoor het rondje weer anders werd.

Deze loper liep ver voor me. Te ver om bij te halen dacht ik eerst. Toen dacht ik waarom niet? Gewoon doen! Vervolgens met een versnelling de loper net voor het tunneltje ingehaald.

Daarna het tempo-halfuur afgemaakt om vervolgens terug te schakelen naar een rustiger tempo. Lekker om zo hiermee te spelen. Voelt goed.

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe