Blackout watch

Al vier dagen deze week een stukje geschreven. Dat schept verwachtingen voor de vijfde dag. Hoge verwachtingen. Een knaller van een werkweekafsluiter moet het worden. Gelukkig gebeurt er altijd wel iets om over te schrijven.

Bij aanvang direct in het 12kmpu tempo gestart. Het lichaam wilde dit niet. Oorspronkelijke plan om de hele route op dit tempo te lopen snel laten varen. Als je lichaam niet wil moet je er ook maar eens naar luisteren. Althans - als het na 4km nog steeds protesteert en het niet soepel blijft voelen lijkt het mij verstandiger om te switchen van plan. Een 5km blokkenloop leek realistischer.

Het tempo van 5:30 de km in het tweede blok ging best goed. Met in mijn hoofd de blauwe blokken van Strava gevisualiseerd bedacht ik dat een omgekeerde piramide leuk zou zijn. Na 10km ging het tempo op de shufflestand. Proberen op 10kmpu te blijven lopen. Dit voelde ook niet helemaal comfortabel. Ondertussen nog de Sportlaan voor Citystrides afgevinkt.

Na km 12 ging echter mijn horloge op zwart. Niets wat ik deed had het gewenste effect. In eerste instantie had ik het idee dat het horloge toch niet opgeladen was geweest. Stekker verkeerd op de contactpunten of iets dergelijks. Wel vreemd want dat had ik nog wel gecontroleerd.

Ik wist dat ik hierdoor niet meer 10kmpu liep. Maar ja wat moet je dan? Wil je een keer strak op een bepaald tempo lopen krijg je dit!? Vervolgens maar wat meer inspanning er in gegooid. Naar mijn gevoel liep ik zeker op 12kmpu. Mijn lichaam vond het in ieder geval niet bijzonder prettig.

Het bekende km-piepje klonk ineens van mijn blijkbaar toch niet zo heel erg dode horloge. Er werd toch nog iets geregistreerd. Daar werd ik wel blij van. Had mezelf net ervan  overtuigd dat het heel goed was om eens zonder registratie te lopen maar dit voelde toch wel erg prettig. Blijkbaar zat er meer leven in mijn horloge dan ik kon zien.

Zwoegend en zwetend met de nieuwe rugzak op de rug ging het verder. Simpelweg de kortste route naar huis. Gelopen afstand was ik al lang kwijt, exacte tempo ook geen idee van. Wel erg lekker in de zon. Uiteindelijk er iets meer dan een halve marathon van gemaakt. Nu hopen dat dit euvel zich niet nog een keer voordoet.

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe