EDH ... een reeks

Een reeks aan dagen gelopen. Vandaag een 'wat het heet' mijlpaal gelopen. Morgen ging ik namelijk vorig jaar voor het eerst een stukje lopen om dat de dag er na te herhalen. En de dag daarna , en de dag daarna , en de dag daarna...

Tot en met vandaag heb ik dit elke dag volgehouden. Iets wat door veel mensen als bijzonder, vreemd of ook wel ongezond wordt gezien is langzamerhand voor mij de gewoonste zaak van de wereld geworden.

In beginsel veel 'moeten' plannen om het in m'n systeem te krijgen. Nu, door niet standaard overuren te draaien, maar tussen de middag in de lunchpauze een stukje te gaan lopen is dat eigenlijk nooit meer een probleem.

Niet dat het afgelopen jaar elke keer moeiteloos of zonder discussie ging. Soms was het vechten om toch nog die 1.6km te lopen die minimaal 'moest' worden afgerond. Soms meer kruipend dan lopend als de dag ervoor in het teken stond van een wedstrijd. Soms met koorts in het lijf. Soms met een lichte tegenzin. Maar die dagen zijn telbaar.

De meeste dagen was het iets waar ik naar uitkeek. Een welkome afwisseling. Even naar buiten. Even een frisse neus halen. Even lekker bewegen. Het lijf is er ondertussen ook wel aan gewend geraakt.

Het lopen verveelt nog niet dus waarschijnlijk loop ik morgen ook weer 'gewoon' een rondje. Ook dat is iets om bij stil te staan. Dit kan 'gewoon' en dat maakt het bijzonder.

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe