Groeten

Niet fit. Benen voelden wat zwaar. Sowieso is direct in de ochtend starten niet mijn ding. Op rustig tempo maar wat kilometers gaan draaien.

Bij het wijkpark kon ik de verleiding niet weerstaan om een aantal keer de bult op te lopen via de 'korte' kant. Na een halve ronde wijkpark dezelfde bult wederom vijf keer opgelopen via de 'lange' kant.

Op de terug weg langs de achterkant van  het sportpark twee groepen lopers tegengekomen van ik denk Clytoneus. Gezellig kletsend tijdens het lopen. Sommigen zo druk in gesprek dat ze geen tijd of aandacht hebben voor een groet. Ik groet meestal elke andere loper uit respect en naar het vermoeden een gemeenschappelijke passie te delen.

Een roedel lopers beleeft een ontmoeting met een andere loper heel anders dan de sololoper. De groep is bezig met haar proces. Mensen willen, naar ik vermoed, juist wel of juist niet naast elkaar lopen. De één luistert liever terwijl de volgende liever praat. Binnen die groepsdynamiek is er logischerwijs minder aandacht voor de tegenligger.

Sommige sololopers staan overigens totaal niet open voor een groet. Zonnebril op, oortjes in. Een stuk lopen in afzondering van de buitenwereld volledig gericht op het binnenste. Ieder zijn ding. Ik groet u.

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe