Het Groentje

Al een paar maanden geleden ingeschreven voor de 3 Bruggen Ultra. Een loop die start vanuit Kampen en een rondje (linksom) om het Ketelmeer doet. In totaal een rondje van zo'n 65km.

Ik heb deze ronde uitgekozen om, het naar het leek, kleine deelnemersveld en het aantal kilometers. Voor het eerst meer dan 50km gaan lopen leek (lijkt) me een leuke uitdaging.

Via facebook begreep ik al dat de organisatie hoopt op barre omstandigheden om de tocht een wat meer heroïsch karakter te geven. Wind, kou, sneeuw... ik weet niet wat ik hier van moet denken. Een temperatuur tussen de 6 en 10 vergezeld met een zonnetje lijkt mij prima.

Afgelopen maandag werd de deelnemerslijst bekend en inderdaad, ik sta er tussen. Dan wordt het toch al weer wat 'echter'. Vervolgens natuurlijk even wat namen op geGoogled en toen werd ik wel wat stiller.

Aan vrijwel alle namen die ik opzocht waren meerdere en langere ultra's gekoppeld. Indrukwekkende loop-CV's waar ik alleen nog maar van kan dromen. En dat heeft toch wat meer impact dan het aantal te lopen kilometers dan wel de gewenste omstandigheden.

Het zal een prima deelnemersveld zijn om het e.e.a. van te gaan leren, maar ik ben wel duidelijk een/het groentje.

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe