HUT 2.0 aka Het Pelgrimspad - De Voorbereiding

Ik kijk naar een leeg bureau. Net als vroeger, voor een tentamenweek of iets dergelijks, heb ik alles opgeruimd. Het is een oude gewoonte om voor een 'groot iets' orde te creëren in het hoofd. Een leeg bureau helpt daarbij.

Voor de rest houdt de vergelijking qua voorbereiding wel op. Waar ik me qua voorbereiding (het leren) op een tentamenweek altijd op het laatste moment begon ben ik nu al zo'n vier maanden 'echt' bezig en in het hoofd al ruim een half jaar.

Per de eerste week van januari gestart met een 'heus' trainingschema. Ik merkte dat ik wat meer leidraad nodig had om me te focussen op de training. De trainingsmethodiek van Camille Herron sprak me wel aan. Een dame die 'gewoon' bier blijft drinken en meer gericht is op het regelmatig en vaker lopen van kortere afstanden dan bijvoorbeeld lange dubbeldekkers in een weekend. Puur uit praktische overweging, waar haal je tenslotte alle tijd vandaan, sprak me dit ook wel aan.

Grotendeels alle trainingsweken goed kunnen volgen met wel helaas enkele uitzonderingen die door bijzondere omstandigheden werden veroorzaakt. De opbouw en het volume voelt goed. Wat dat betreft ben ik er wel van overtuigd dat de conditie goed zit.

Eén ding heb ik echter niet goed getraind. Het eten tijdens het lopen. Op de één of andere manier heb ik dit weer overgeslagen. Tijdens deze trainingsperiode een tijdje in de ban geweest van het lopen op vetverbranding. Dit heb ik regelmatig getest tijdens de langere duurloopjes van circa 30km.

Op een gegeven moment (vrij laat) drong het door dat dit best leuk kan werken bij ééndaagse events maar tijdens een meerdaagse misschien niet de allerbeste voorbereiding is. Ik hoop dat op te lossen door de inspanning laag te houden dus niet al te hard te gaan lopen. Daarbij een aantal keer met de reepjes van ChiaCharge gelopen. Deze werden niet direct verworpen door de maag dus zijn ze toegevoegd aan de paklijst.

Tijdens wat podcasts (looppraat) kwam ik nog een mooie tip van Martine Hofstede tegen: verwen jezelf / zorg goed voor jezelf. Een tip om te onthouden. Tevens werd er in drie verschillende podcasts benadrukt dat regelmatig en goed eten de kern is van een lange ultra danwel een meerdaagse. Een mooi punt van aandacht voor de komende week.

Alleen nog alle spullen bij elkaar zoeken en inpakken. Ik ben rustig maar ook gespannen. Een lange reis, de voorbereiding, zit er op. Nu mag het echt gaan gebeuren.

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe