Lopen week 15 - 2019 | Wezenloos

'Verdoofd, enigzins zonder besef van mijn omgeving, lopend over wolken met een algeheel gevoel van totale vermoeidheid in het lijf' is denk ik de omschrijving die het dichtst in de buurt komt van mijn algehele toestand in de week na de zestig van Texel. Zo'n week waarin alle werkzaamheden werktuiglijk worden uitgevoerd. Zo'n week waarin je alle dingen vergeet die niet in je agenda staan. Zo'n week die in het teken staat van 'de verwerking'.

De verwerking van een mooie loop. De online (what else) speurtocht naar gemaakte foto's. Het plezier dat je er ook een keer relatief goed op staat; tja wat kan je eigenlijk verwachten na 5 uur te hebben gelopen van een foto. De verwerking van toch een bak frustratie van iets wat de vorige keer niet gelukt was. De verwerking van de vreugde dat het deze keer boven verwachting lekker liep en de verwerking van de opgebouwde spanning in aanloop naar deze wedstrijd. De spanning die voor de wedstrijd zorgde voor een scherp, alert en optimaal functioneren.

Het wegvloeien van dit goedje zorgt samen met het herstel van de inspanning voor een lichaam waarin een geest huist die even een week niet zo pro-actief aanwezig is. Die gewaarwording is het centrale thema van deze week. Bewust omgaan met de beperktheid van je eigen denken en er bij voorbaat rekening mee houden dat je niet zo helder en alert bent zoals je zelf altijd hoopt te zijn. Nou ja altijd...

Het is ook wel lekker. Je geest functioneert half en half. Het doet exact wat gevraagd wordt en is in deze staat ideaal geschikt voor de wat meer repetitieve taken die anders met tegenzin worden uitgevoerd. Elk nadeel heeft zijn voordeel heb ik wel eens iemand horen zeggen. Zo ook de loopjes van deze week. Het waren er weer zeven. Het EDHn gaat gewoon door en enigzins routineus (als ik het al zo mag noemen) ben ik elke dag naar buiten gegaan.

In totaal vier en een half uur buiten gespeeld. Zonder al teveel pretenties of ambities. In het begin nog duidelijk onder invloed van al de aangemaakte endorfines of verschillende hopsoorten tot langzamerhand de realiteit indaalde dat de LLL in aantocht is. Komende week weer beide voetjes op de grond en kijken of het lichaam (en de geest) al weer toe is aan wat meer kilometers.

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe