Lopen week 17 - 2019 | Groen als gras

Week 17 al weer! Deze week was wat wisselend. De 110 plus van vorige week deed zich gelden. Tevens druk op t werk waardoor ik tijdens het lopen veelal met andere dingen bezig was. Eigenlijk zo achteraf beschouwd was het een wat doelloos weekje. Gepoogd om rond de 120 uit te komen wat op zo'n 25 km na prima is gelukt. Toch wel vrede mee.

Een super-ervaring gehad met een loopje van Breukelen naar Woerden langs de Grecht. De hele loop was het donker, fris en grauw. Doordat ik laat kon starten ging de zon al bijna onder. Terwijl ik me volop met de gedachte bezig hield waar ik in hemelsnaam mee bezig was zo op donderdagavond rond 20:45 in een zeiknat weiland verdween de bewolking, kwam de zon tevoorschijn en werd het landschap prachtig verlicht in een spel van goudgeel licht en schaduwen. Ik kon niet anders dan even stil staan en er volop van genieten. #gaaf

Het lichaam liet deze week weer van zich horen. Een aantal 'issues' die al langer spelen, die ik al langer voor lief heb genomen gaan maar niet weg. Niet dat ik er speciale actie op neem. Al lijkt dat nu toch wel eens verstandig te gaan worden. Zondag als groentje mogen meelopen met een groepje lopers van MarathonPlus.  Zo'n loopgroepje waar de ervaring en het aantal gezamenlijk gelopen kilometers niet eenvoudig meer op te tellen is.

Ook daar werd zo plompverloren in een gesprek gezegd: als er eenmaal echt iets zit wordt het niet meer beter, alleen maar slechter. Dat was wel weer zo'n mooie oneliner (van Ed) die me aan t denken heeft gezet. Misschien tijd om minder naief te worden en er niet zonder meer op rekenen dat het 'straks wel overgaat'. Bewuster gaan trainen. Geen doelloze weken meer draaien maar per training(sweek) op voorhand gaan bekijken wat het doel is en blijven evalueren of dit inderdaad realistisch is. Ondertussen ook maar 'nu echt' eens wat gaan doen aan 'de core'.

Tijd om de teugels even aan te halen en mezelf strak te houden. Twee weken tot LLL. Geen lange duurloop meer maar de spieren even wat ruimte geven. Ultralopen vergt geduld en discipline. Ik heb nog veel te leren.

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe