Lopen week 18 - 2019 | Berusting

Een week waarin ik mezelf had voorgenomen om niet te gaan lopen maar te gaan trainen. Een wezenlijk verschil. Loopjes om het lopen zijn ook mooi maar voor de afwisseling mag er af en toe ook best getraind worden.

De voldoening van het succesvol uitvoeren van een training leek me ook fijn om te ervaren. Op voorhand had ik mijn oude vertrouwde (voordat ik begon met het EDHn) trainingsdagen gekozen om daar 'echt' iets voor te bedenken.

Zo gezegd, zo gedaan en hierdoor op dinsdag en donderdag een piramide en een wisseltijdenloop gelopen. Eigenlijk wilde ik nog ergens een obelisk inbakken nadat Jannet dit had geopperd. De benen voelden niet stabiel genoeg aan om dit 'even' te doen. Achteraf had dit wel zaterdag gekund want dat was uiteindelijk een fors tempoloopje geworden. Zondag het geheel afgerond met een Shufflerun. In het begin vroeg ik me af waarom ik zoveel kleding voor de zekerheid had aangedaan. Nadat ik midden in een hagelbui terecht was gekomen was ik er toch wel blij mee.

De 'gewone' loopdagen waren dus maandag, woensdag en vrijdag. Maandag zowaar een PR gehaald op een stukje Vondelpark terwijl ik me helemaal wezenloos shuffelde met zo'n 9kmpu. Woensdag me proberen te richten op 10kmpu. Dit was een stuk lastiger. Vrijdag voelde ik me op voorhand echt een stuk minder. Een beetje lamlendig. Dit gevoel verdween totaal toen ik in een achtergelaten vissershaak was gelopen. Daarna liep het ineens een stuk lekkerder.

Tussen al deze loopjes en bezigheden door besefte ik me eigenlijk pas zaterdag dat de LLL nu toch wel erg dichtbij kwam. Waar ik normaliter bij wijze van spreken hier al geruime tijd in mijn hoofd mee bezig ben is dat nu op de een of andere manier nog niet gebeurd. Is het alleen druk druk druk of voelt het nu allemaal al wat meer vertrouwd?

Totaal andere aanloop dan naar de Dutch Coast of Hamme. De wedstrijdspanning moet nog gaan komen. Aan de andere kant is er een soort van berusting. Waar ik voor Hamme nog wel ideeën over een streeftijd had maakt dat nu helemaal niets meer uit. Het enige doel is uitlopen, genieten en weer heel thuiskomen.

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe