Lopen week 21 -2019 | Een tussenstap?

In één stap wordt je hartslag gemeten en een x aantal extra waardes, afhankelijk van de gedragen hardware, zoals de mate waarin je afzet vanaf de grond, de lengte van je pas, de luchtvochtigheid, het tempo etc.. etc...

De confrontatie met de data kan je aan- of uit de weg gaan. Deze data kan je helpen om een betere loper te worden. Althans als je er voor kiest om je te laten sturen door één van deze waardes en je loopgedrag hierop aanpast.

Op basis van indicatoren als tijd en snelheid werk je stap voor stap aan je belastbaarheid en weerbaarheid. Doelgericht verbeter je jezelf, wordt jezelf beter. Beter als loper? Beter als mens?

Door overzicht te creëren in de waardes en indicatoren krijg je een idee over je voortgang en misschien ook wel over je vooruitgang.

Per stap ga je vooruit, denk je vooruit. Pas als je beseft dat je niet meer kan overzien hoeveel stappen je nog moet zetten wordt die eerstvolgende stap echt belangrijk en daarmee erg relatief. Want eenmaal uitgevoerd bleek het een tussenstap te zijn en is wederom alleen de eerstvolgende stap echt belangrijk.

Deze week was een tussenweek. Doelbewust voor gekozen om het lichaam even wat rust te geven. Aan het eind van de week merkte ik langzamerhand verbetering in het gevoel. Zo lijken deze tussenstappen toch belangrijk te zijn.

Na veel vijven en zessen ruimte gevonden om drie dagen volgende week mee te lopen op het Pieterpad van de ROGrunners. Routes onbekend, afstand globaal bekend. Lopen op basis van knooppunten en kompas is ook onbekend. Het zal een nieuwe (tussen)stap zijn en waarschijnlijk/hopelijk een mooie.

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe