Lopen week 5 - 2019

De week na de Dutch Coast. Omgaan met het gevoel wat als ik wel was doorgegaan. Anderzijds er ook volledig vrede mee hebben om te stoppen op 50km. De bedoeling van deze week was om in beginsel wat rustig aan te doen en in het weekend de kilometers op te laten lopen.

Maandag begonnen met 2x een rondje VondelPark. Maandagavond lopen klooien om een 'app' aan te maken binnen de Suunto omgeving. Met behulp van een website die het een en ander kan genereren was dit uiteindelijk gelukt. Het doel was om 2km in te lopen en dan 8 x (800m snel + 200m rust) te doen gevolgd door 2km uitlopen. Voor de mooi had ik er ook nog een minimum en een maximum snelheid in gedefinieerd per periode. Zo gezegd zo gedaan zo gestart.

Bij start merkte ik al dat het wat moeilijk was (door de kou) om rustig in te lopen.
Echter bij elke keer dat ik door de snelheidsgrens ging begon t horloge te piepen. Aangezien ik in het donker liep en geen hoofdlamp bij me had kon ik slecht zien waarom er iets ging piepen.
Zo druk werden alle piepjes dat ik ook nog enigzins verdwaalde in het lommerijke Molenvliet. Wat erg goed voor mijn humeur was...
Uiteindelijk eenmaal warm gelopen, met wat licht langs de sportvelden ging het beter, ik raakte gewend aan alle piepjes en deed vol enthousiasme mijn eerste interval-met-behulp-van-app oefening.
Na afloop toch enigzins teleurgesteld dat de segmenten niet automagisch werden doorgevoerd naar Strava. Blijkbaar moet je dit nog apart handmatig bevestigen. Maar goed dat is voor de volgende keer ;).


Woensdag in de sneeuw gelopen - dikke sneeuw wel te verstaan. Op moment dat ik ervoor mijn hond aan t uitlaten was regende het nog. Dus met regenjas en al naar buiten om te constateren dat de wereld wit was geworden. Door de verse sneeuw kon ik al snel niets meer zien door mijn bril. Verder erg bijzonder om zo te lopen.
Donderdag vroeg begonnen en ook eerder naar huis. Hierdoor in staat om niet in het donker over de gladde paadjes te moeten. Dat loopt toch wat minder relaxed.

Zaterdag vier rondjes Molenvliet gelopen, geprobeerd om op 5:30 de km te lopen. En dat lukt wonderbaarlijk goed. Doel was eigenlijk om 16km te lopen maar dit kwam net niet lekker uit met het gekozen rondje. Zondag was het vizier gericht om iets boven de 6:00 p/km te lopen. Met een rondje van 9.5 km toerde ik rustig door Woerden. Super weer om te lopen en deze week te eindigen met een totaal van 89.1km. :)

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe