Nieuw broekie

Mooi weer. Erg mooi weer. Zeker voor een dag in oktober. Het nieuwe broekie was net aangekomen dus tijd om direct te testen. Bij aankomst bleek het ook een binnenbroek te hebben. Niet op gelet tijdens de koop. De nieuwe was nodig, naar ik meende, omdat de kou zou aankomen. Net iets langer dan de andere korte broeken.

Dus daar kwam mijn nieuwe broekie. Voor t eerst in m'n leven in maat S. Maat S omdat 'het systeem' dat aanbeviel op basis van mijn lengte en gewicht. Stomverbaasd de aanbeveling gevolgd en de bestelling geplaatst. Systemen laten je dingen doen die je nog niet eerder hebt gedaan.

Maar goed daar stond ik dus in mijn iets langere broekie in de zon op 23 oktober. Klaar voor een ronde van 21km. Standaard rondje Oudewater. De bedoeling was om op 12kmpu te lopen. Net als eerdere keren lukt dat niet. Al snel gaat t sneller. Op basis van het verleden besloten om door te gaan op t snellere tempo. Maar zoals vaker gezegd. Resultaten uit t verleden brengen geen zekerheid voor de toekomst.

Super om te lopen. Langzamerhand wende het iets langer broekie. Door Oudewater richting het Linschoterbos. Langs een vrachtwagen die klem was gekomen op de smalle weg. En verder weer op tempo. Mensen groetend en ver voor me uitkijkend voor de goede loophouding. Langzamerhand was de rek er echter uit. Het ging niet makkelijk. Voor elke kilometer moest ineens gewerkt worden. Ook al stond de techno op m'n oren, ik kon er geen ritme uit meepakken.

De benen werden zwaarder. Tijdens t lopen voelde ik al dat t morgen allemaal minder zou zijn. Maar t broekie zat goed. Opeens zakte het tempo helemaal weg. Dit terwijl ik er naar mijn gevoel dezelfde arbeid in stak. Na een snelle lichaamscheck ging ik weer rechter op lopen. Direct ging het tempo weer omhoog. Wonderlijk dat t zo'n invloed heeft.

De laatste km ging het het niet meer. Enigzins 'rustig' uitgelopen. Blij met de inspanning die t had gekost en blij met t nieuwe broekie. Laat de kou nu maar echt komen.

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe