One down

Het zal me niet veel vaker gaan overkomen. Op de 14e van een maand het totale kilometeraantal van een andere maand passeren. Oké die andere maand was wel februari. De kortste maand van het jaar die deze keer met name als uitrustmaand is gebruikt na de DCURBN... maar toch :).

Zondag was het tijd om te kijken of ik nog boven de 50km uit kon komen. Het was alweer even geleden. Ten tijde van de vorige 50plusser was ik me nog heel druk aan t maken voor de DC666. Een challenge welke ik niet heb afgemaakt. De motivatie ontbrak eenvoudigweg om de verplichte afstanden verder af te maken. Een kwestie van teveel tegelijkertijd denk ik nu.

Deze 50plusser staat echter ook weer in het teken van een challenge. Nu heb ik me niet direct gek laten maken door de eerste datum die voor mij te kort dag was. Het moest dus een soort van vervangende inhaalloop zijn van de eerste in een reeks van drie die door run033 wordt georganiseerd. In een tijdbestek van een kleine twee maanden kan je drie trainingsafstanden lopen, te weten: 50km, 80km en 100km.

Aangezien Marathon Plus hier ook aan verbonden is voel ik toch enige druk om hier aan mee te doen. Zo stond de wekker om 06:00 zodat eerst wat huishoudelijke taken konden worden gedaan alsmede de hond kon worden uitgelaten. Het praktische van 'virtuele wedstrijden' is, dat je de deur uit kan lopen en direct kan beginnen. Ik begin steeds meer een voorstander te worden van weinig reistijd ;).

En zo draafde ik om 07:00 de straat uit om verschillende bekende paadjes aan elkaar te rijgen. De wereld was stil en in dauw verzonken. De benauwdheid sloeg als een deken om me heen waardoor ik de eerste 10km geen moment lekker liep. Ik kwam wel iets meer in mijn ritme doordat ik me op de Hollandse Kade door een muur aan vliegjes moest vechten. Dit duurde net zo lang als het pad was. Gelukkig hield dit op toen ik de Grecht had bereikt.

Aan het eind van de Grecht draaide ik de Meije op om deze voor het eerst van mijn leven in één keer achter elkaar te lopen (dit stond inderdaad op mijn wishlist). Sporadisch kwam ik wat lopers en een enkele groep motorrijders tegen. De rust werd het meest verstoord door de in overvloed aanwezige mobiele theekransjes van fietsende heren die luid pratend de bochtige wegen voor zichzelf opeisden. Zelf kwam ik meer en meer zwetend in een goede modus.

De route had ik in mijn navigatie staan. Ik wist echter niet meer precies hoe ik van Bodegraven naar Hekendorp zou lopen. Toen bleek dat ik eerst 'de terugweg' langs de Oude Rijn moest hebben was dat even een tegenvaller. Liever dacht ik nog niet aan terugweg. Blij sloeg ik mijn eerste nieuwe pad in bij Fort Wierickerschans. Langs de Enkele Wiericke, door het gras, verder naar beneden richtin Driebruggen. Op de parallelweg bijna van de weg afgereden door een auto die meende tussen een op mij achterop komende fietser en mij door te kunnen jakkeren. Ik kon gelukkig net op tijd wegspringen.

Door Driebruggen heen gewandeld om tegelijkertijd een appel te eten. De kuiten en achillespezen begonnen nu toch wel wat gevoelig te worden. Met het fantastische boek Running On Empty in mijn achterhoofd (dank voor de tip Peter!) kreeg ik meer en meer het gevoel dat ik nu meer moest gaan pushen om een beetje snelheid er in te houden. Langzaamaan ging dat steeds beter draaien. Ik wilde iig onder de 10kmpu blijven incl stops. En zo ging ik via Hekendorp naar Oudewater proberen om soepel en ontspannen te blijven lopen. Wonderwel lukte dat regelmatig en kwam ik thuis op mijn van te voren aangekondigde tijd.

Nu ik de eerste afstand, op eigen gelegenheid, heb gelopen kan ik me iig inschrijven voor de tweede afstand, de 80km.  One down - two to go.

Een wonderlijke parallel kan ik hiermee trekken met mijn kinderen. Zaterdagavond laat belde de oudste op of we zondag mee konden helpen om wat spullen te verhuizen naar zijn nieuwe woning. Dus zondagmiddag de auto volgeladen en alles een dorp verder gedropt. Tussen alle activiteiten door vermeld hij terloops dat dit het moment is waarop hij uit huis gaat. Niet dat we het niet aan zagen komen toen hij een woning had gehuurd maar toch was het moment wat onverwacht. Dan is ineens de eerste het huis uit. One down...

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe