Op je slippers?

Draag jij nu slippers bij het hardlopen?
De vraag verrast me enigszins. Op zich komt de vraag wel vaker voor maar de timing is wat vreemd. De vrouw van de man die de vraag stelt loopt net om mij heen in een cirkel.

Ik sta langs de vloedlijn met de man en de vrouw op 1 meter afstand. De man stond net nog zijn hond uit te schelden. De vrouw voelt in haar zakken of ze niet iets lekkers heeft voor t beest.

De man steekt geen hand uit maar baalt zichtbaar van de situatie en raakt afgeleid door mijn sandalen.
Ja antwoord ik, het zijn sandalen, speciaal voor het lopen terwijl zijn vrouw voor de zoveelste aanval van de hond springt.

Het beest heeft het op mij voorzien. Niet alleen blaffen maar ook daadwerkelijk een poging gedaan om mij te bijten. Als ik een stap naar voren zet snijd hij me de pas af. Streng aankijken helpt niet. Strenge en zachte woorden helpen ook niet.

Het beest blijft steeds halve cirkels lopen om bij me te komen. Geen idee wat ik t beest heb aangedaan. Maar hij is duidelijk niet blij met mij. Hij gehoorzaamt niet. Luistert niet naar de man of de vrouw. Van weersomstuit gaat het andere hondje ook vrolijk naar mij blaffen.

Ik probeer de man 'normaal' te antwoorden maar raak continue afgeleid door de hond. Uberhaupt dat hij niets doet om het beest te pakken bevreemd me.

Honden op t strand vind ik prima, losse honden vind ik ook geen probleem. Dat een hond even gek in z'n hoofd wordt als hij iemand ziet rennen en vrolijk mee gaat doen vind ik ook geen probleem. Maar dit is toch wat irritant. Het beest kwam van ruim 15 meter afstand in eerste instantie blaffend op mij afrennen. Vervolgens probeerde hij me vanaf achter aan te vallen op kniehoogte.

De vrouw schrok daarvan en kwam vervolgens op mij afrennen. Zij had duidelijk betere bedoelingen dan haar hond. En zo geraakten we in een soort van impasse. De hond liets zich niet pakken steeds uitvallen doend naar mij. De vrouw sprong vervolgens op de hond af om hem te stoppen. Mijn strategie was ondertussen van 'afschrik wekken' naar 'gerust stellen'. De vragen van de man kwamen uit het niets en hadden daadwerkelijk niets met de situatie te maken. Daardoor werd het allemaal wat absurd.

Ik probeer de hond gerust te stellen samen met de vrouw wat natuurlijk niet werkt. Na diverse pogingen krijgt de vrouw uiteindelijk de hond  te pakken. Ik krijg excuses en kan verder lopen.. gewoon op m'n sandalen.

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe