webzwerver

wandering through the world (wide web)

Twitter als curator

Twitter als curator. De dienst is uniek in het bijeenbrengen van links, informatie en meningen. Afhankelijk van degenen die je volgt wordt je kennis verrijkt of leer je meer van hetzelfde.

Afwijkende meningen en interesses kan je opzoeken, absorberen, als voorbeeld gebruiken, proberen te veranderen of eenvoudig te negeren. Hoe stel je de groep samen waarover je meer wilt weten? Hoe zorg je ervoor dat je de juiste mensen volgt zonder vast te blijven zitten aan herkenbare gedragingen en patronen?

Afwisseling werkt. Je kan bijvoorbeeld ervoor kiezen om 10% van de mensen die je volgt elk half jaar te ontvolgen en daarvoor in de plaats een nieuwe groep te kiezen. Anderzijds om zicht te houden op de juiste aantallen is het praktisch om inactieve accounts te verwijderen.

Zelf heb ik een tijd lang het laatste gedaan. Echter een aantal accounts heb ik altijd  aangehouden ook al gebeurde daar niets meer mee. Bijvoorbeeld uit emotionele waarde of in de hoop dat ze toch ooit weer eens actief gaan worden. En soms... wordt dat wachten ook beloond.

De @gvenkdaily,  nieuwscurator van het eerste uur is, in bescheiden vorm, weer nieuw leven in geblazen. Elke dag weer een mooie selectie van het (meest belangrijke) technieuws gezien vanuit het perspectief van Gerard van Enk. #jeuh daar wordt een mens blij van.


Tags: online · webtool

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment

Leave this field empty: