Running beyond the marathon - insigths into the longest foot race in the world

Running beyond the marathon vertelt het verhaal van Grahak Cunningham die vier keer mee heeft gedaan aan de langste geregistreerde race ter wereld, de 3100 mile in New York georganiseerd door Sri Chinmoy.

Het parcours is .5488 mile lang en loopt om een blok in New York. Om de 3100mile te halen binnen de gestelde 52 dagen moeten de lopers tussen 06:00 en 24:00 uur minimaal 59.6mile per dag lopen.

Grahak neemt je mee in de voorbereidingen, de verschillende stadia in de race, de nachten, de pijn, de flauwe grappen, de blessures en het oneindige rondjes lopen.

Het boek voelt aan als een runnersbible met alle tips en tricks die hij geeft. De filosofie/levensleer van Sri Chinmoy wordt breed uitgedragen. Verschillende quotes en meditaties zijn in het boek te vinden.

Deze twee quotes vond ik wel treffend:
"To avoid making late night trips to the bathroom I stopped drinking fluid in the evening. Dehydration was much less painful."

"If you take up a challenge in life, people will often throw cold water on your inspiration. There's no point listening to this kind of distraction so why bother with it?
If you are motivated to do something, run with it."

Lees dit boek!

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe