Start van een nieuwe maand

1 juni 2020, een nieuwe maand is begonnen. De kilometerteller staat weer op nul. De startlijn fictief getrokken en met een net zo virtueel startschot knallen de lopers uit de blokken. Ieder bezig met zijn eigen doel. Gemeenschappelijke doelen zijn veelal virtueel. Populair de Devils Reeksen en de GVRAT. Beide een manier om een stok achter de deur te hebben zodat je naar buiten gaat.

Het elke dag lopen is daardoor behoorlijk ontspoord. Ik ga nog elke dag naar buiten maar loop kilometers per week die ik eerder niet voor mogelijk had gehouden. Tijd genoeg nu ik nauwelijks reistijd heb door het thuiswerken. Daarbij ook nog behoorlijk de vrijheid om mijn eigen dag in te delen. Klinkt ideaal, is ook ideaal.

Op zo'n tweede pinksterdag vliegen de halve marathons je om de oren. Het lijkt in deze coronotijden steeds normaler. En toch heb je altijd weer die uitzondering. Degene die net wat verder loopt en de maand start met een marathon. Is toch mooi. Als het nieuwe normaal een halve is waarom zou het toekomstige nieuwe normaal niet een hele kunnen zijn?

En zo komt het dat je eerst blij bent dat je uberhaupt elke dag kan lopen. Daarna blij bent dat het lukt om minimaal 5k per dag te lopen etc.. etc... Zolang er tijd voor is, zolang het te combineren blijft zolang het lichaam het nog leuk blijft vinden ...

Ben erg benieuwd naar de resultaten van de eerste wedstrijden. Het lijkt er op dat iedere loper voldoende rust en trainingsmogelijkheden heeft gehad om mooie resultaten neer te zetten. Eerst nog maar eens de heenweg van de GVRAT voltooien. Daarna zien we verder :)

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe