Succes

Wat is succes en wanneer is iets een succes? Wanneer vind je jezelf succesvol en waarin ben je succesvol? Wat is jou definitie van succes en in hoeverre verschuift die definitie als je succes hebt behaald?

Zomaar wat vragen die naar aanleiding van een blog van Tadek Solarz over succes, marketing en ondernemen naar boven komen drijven tijdens het loopje van vandaag.

Je hebt succes als je je doelen behaalt. Vaak is het zo dat je direct bij het behalen van je doelen je doelstellingen opschuift. Het eerder behaalde succes wordt normaal en is een vertrekpunt voor nieuwe verwachtingen.

Rust om stil te staan bij behaalde resultaten wordt vaak niet genomen. Althans om dat alleen op mezelf te betrekken: neem ik niet vaak. Wat is succes als je er niet meer van kan genieten. Waarom jaag je dan nog doelen na?

Even genieten van het 'nieuwe normaal' oftewel je behaalde doelen is helemaal niet verkeerd. Voor je het weet wil je meer of ben je ineens niet meer in staat om dat te doen wat je wilt doen.

Je fysiek en je geestesgesteldheid zijn kostbaarheden die je moet koesteren. Zolang dit in orde is kan je als het ware vanzelfsprekend succes behalen. Het wordt lastiger als dit minder vanzelfsprekend wordt.

'Vroeger' leek een EDH-reeks onmogelijk. 'Vroeger' leek een 400km+ maand onaards. 'Vroeger' was twee keer 20km achter elkaar een utopie. 'Vroeger' was het denken aan een 100km+ week je reinste waanzin.

'Vroeger' was mijn doel om ooit zo te kunnen lopen dat ik elke dag zou kunnen lopen. Nu doe ik dat. Ruim twee jaar achter elkaar. Elke dag lopen is het nieuwe normaal geworden. Heel soms voelt het als een plicht. Meestal voelt het als een feestje.

Vandaag besefte ik me dat dit succes is. Het is een voorrecht om door de polder in de kou te mogen lopen. "Running for those who can't" ken ik al jaren als 'de slogan' van Catra Corbett. Ook dit kwartje valt ineens op zijn plek.

Voor zolang het vanzelfsprekend blijft kan ik kiezen om te gaan lopen wanneer en waarheen ik wil. Dat gevoel geeft kracht en vertrouwen. En het zet de deur open om nieuwe doelen te stellen. Dat blijft 'natuurlijk' maar nu met een dieper besef van waaruit ik 'vroeger' gestart ben. Tijd om te vieren.

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe