Trainingsperiode ten einde #DCURBN

De trainingsperiode zit er op. Van de afgelopen 10 weken kwam ik in 8 daarvan boven de 100km. Dit met 3 x een marathonafstand in de afgelopen vier weken op het strand. Gemiddeld kwam ik redelijk in de buurt van het aantal km wat op de planning stond.

Daar is natuurlijk wat in geschoven door het elke dag hardlopen. Uiteindelijk dus minder 'echt' langere afstanden gelopen dan de bedoeling. Of dat erg is moet gaan blijken.

Qua vermoeidheid was het iig genoeg. Al kwam de vermoeidheid de laatste tijd niet echt door het hardlopen maar meer door de zaken 'er om heen' zeg maar 'het leven naast het lopen'.

Maar goed, nog een kleine twee weken voordat de DCURN van start gaat. Ik heb er nog aan gedacht om volgende week mee te doen met de Cri Chinmoy marathon maar denk nu dat het niet verstandig is.

Een aantal dingen nieuw geprobeerd. Wederom een fitnessprogramma gestart en wederom niet afgemaakt. De oefeningen hadden een te grote impact op mijn lijf. Al voelden ze eerlijk gezegd wel goed. Puur met lichaamsgewicht bezig om in positie als 'de kikker' te komen. Daarnaast koste het teveel tijd. Zo'n drie kwartier per dag standaard er bij had ik niet.

Terugkerend thema in deze periode was wel de rechterknie. Daardoor niet alles kunnen doen wat ik had willen doen. En nog steeds voelt de rechterknie anders dan de linkerknie. Nog maar even doorgaan met de rekbandoefeningen.

Om het zuigende strand te simuleren wandel ik de laatste tijd regelmatig met gewichten aan mijn enkels. De komende twee weken ook nog maar eens kijken of ik wat kan fietsen. Gewoon even wat andere beweging.

Eigenlijk komt het belangrijkste nu. Mentale voorbereiding. Het lichaam opladen. Rust nemen. En mezelf er van overtuigen dat het het na 105km heel verstandig is om nog 25km te gaan lopen. Dat laaste gaat nog wel een dingetje worden. Wat dat betreft is de voorbereiding nog maar net gestart :-).

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe