Ultrareading made easy

Eind 2023 stond mijn aantal gelezen boeken op 9 voor dat jaar. Van iemand anders begreep ik dat ze het onwaarschijnlijke aantal van 76 had weten te lezen. Ongelofelijk aantal. Ik bedacht me dat ik eenzelfde reactie vertoonde als die andere mensen af en toe hebben bij het horen van het aantal kilometers wat je in een jaar zou kunnen lopen. 76 boeken zou dus best te doen moeten zijn.

Aangezien het lopen momenteel op een laag pitje staat is het nu een uitgelezen kans om wat te doen aan de almaar groeiende stapel nog te lezen boeken op het nachtkastje. Lezen is net als lopen.. hoe meer je leest hoe makkelijker het gaat. Zeker als het een onderwerp betreft wat je interesse heeft. Niet geheel onverwacht bestaat het merendeel van de leesstapel uit boeken over hardlopen. Je moet toch wat met je hobby.

In de afgelopen dagen heb ik 'Ultrarunning made easy' van Jean-Louis Vidal (https://statistik.d-u-v.org/getresultperson.php?runner=167197) gelezen. Een zeer compact boek wat vol staat met persoonlijke ervaringen. Hij legt de focus op het lopen van afstanden boven de 200km, meerdaagse wedstrijden en alles wat er bij komt kijken. Een simpele zin als het gaat over 'mind training' laat de kern van het boek zien, simpel en to-the point: "The quality that I consider to be the true primary factor in ultra-running is commitment every day of the year."

Elke dag een stukje lezen. Elke dag een stukje lopen. Het verschilt allemaal niet zoveel van elkaar.

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe