Verstandig

Trouw doe ik mijn oefeningen op de trap. Iedereen die wel eens een blessure in de voet of enkel heeft gehad kent ze wel. Het is een achillespees, en de hiermee verbonden fascia, versterkende excentrische oefening. Als uitgangspositie start je door met gestrekte benen op je tenen te staan op een traptrede. Dan laat je langzaam je hielen zakken waardoor de pees belast wordt.

Het lastige van deze oefening is dat deze pijn mag doen. In welke mate en hoe lang iets pijn mag doen is voor mij niet duidelijk. Als loper weet je dat je pijntjes zo af en toe moet negeren. Het is vrij makkelijk om te zeggen dat de ontsteking niet extra belast mag worden. Bij een reeds bestaande ontsteking in de pezen vind ik dat wat moeilijker in te schatten.

Verder lezen op dit onderwerp leert me dat pezen het fijn vinden om te werken en inspanning te leveren. Ze schijnen het prettig te vinden om uitgedaagd te worden. Als je blessure/ontsteking vermoedelijk door overbelasting komt blijft het lastig om te bepalen waar je goed aan doet. Waar ligt het moment om de pees rust te geven en waar ligt het moment om de pees te belasten. Nu, na acht dagen niet te hebben gelopen, lijkt het me verstandig om de pezen weer aan het werk te zetten.

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe