Voorbeschouwing sallandtrail 50k

Morgen is het exact twee maanden geleden dat ik de marathon heb gelopen. Niets is meer over van het vermoeide gevoel, het enige wat rest is de herinnering aan de forse tegenwind op de terugweg en het treintje wat voorbij kwam waarbij ik gelukkig kon aanhaken.

Nu, 440km verder dient de volgende uitdaging zich aan, de sallandtrail 50k. 5 trainingsweken van rond de 65km heb ik hiervoor getraind. Twee maal meegedaan met een verkenningstocht onder leiding van Bertus van Elburg. Super hoe hij dit doet. Allemaal nieuwe mensen ontmoet die met dezelfde dingen bezig zijn. gaaf!

Tevens twee maal een oefenrondje gedaan over de Utrechtse heuvelrug voor de hoogtemeters. Een mooie route die een variant is op een devilstrail. Daarnaast de nodige rondjes door de wijk. Mijn strava-heatmap is een stuk uitgebreider geworden.

Nog nooit zoveel gelopen in twee maanden. Nooit gedacht dat ik op dit punt zou komen waar ik nu sta. Rustig 1.5 week uitzitten, wachtend totdat het lichaam hersteld is van alle trainingskilometers. De suunto geeft een recovery time aan van 33 uur. Het zou mooi zijn als deze op 0 staat als de sallandtrail daadwerkelijk begint. Waarschijnlijk red ik dat niet omdat er vanavond nog 1 trainingsrondje op de planning staat.

Met name tijdens die tochten op de Utrechtse Heuvelrug heb ik meerdere malen bedacht dat ik straks nog xkm verder moet. Daar denk ik nu niet aan. Een nieuwe uitdaging, een nieuwe run, kom maar op. Ik heb er zin in :).

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe