Werk aan de winkel

Gegrepen door de Facebook post van Karel over zijn trainingsvoorbereiding op de Spartathlon en zijn positie op de ranglijst van beste tijden in 2022 op de 24uur van de Nederlandse mannen. Zijn positie is nummer twee. Er staat er maar één hoger, en dat ben ik.

Op 24 maart dit jaar heb ik in Sittard mijn eerste 24 uur gelopen. Ik haalde een afstand van 195.649 km. Dat was een afstand, ver in de schaduw van de winnaar Daniel Hawkins, en gek genoeg om, tot nu toe, de eerste plek op dit specifieke onderdeel in 2022 te kunnen claimen. Anderzijds ... het jaar is nog lang. Ik neem aan dat er nog iemand overheen gaat.

Mark had echter op deze plek moeten staan. Hij heeft zich 9 maanden voorbereid op het EK 24h in Verona. Een kapotte IT-band verscheurde zijn droom. Enorm veel respect voor Mark. Doet dingen op zijn manier. Laat zich niets wijs maken en gaat voor zijn doel.

Dat inspireert. Ik had het Mark gegund. Maar de spoeling is dun terwijl er eigenlijk best veel mensen zijn die dit zouden kunnen doen. De competitie moet sterker worden. Meer focus op dit soort wedstrijden die echt meetbaar zijn. Een 6 uur, een 12 uur, een 24 uur.

Het is denk ik nu tijd dat er meer aandacht voor gaat komen. Piet Wiersma die een Nederlands record zet op de 100km. Het zou mooi zijn als een aantal mensen zich committeren om er een echte strijd van te maken op de 24h in 2023 .

Een strijd. Een streven. Een doel .... Het idee wat vluchtig leek krijgt langzamerhand wat haakjes en blijft vastzitten in mijn brein.  Waarom zou ik niet voor een 220+ afstand gaan? Alleen de basissnelheid moet omhoog zoals Erwin aangaf. Alleen dat... en nog een hele hoop andere dingen....

Er is werk aan de winkel.

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe