Wisenttrail 54k

Het was weer hoog tijd om een trail te lopen. Na de succesvolle finish van dag 4 van de Boxmeerdaagse durfde ik het wel weer aan om iets verders uit te proberen.
Het idee om Texel als revanche in oktober te gaan lopen is grotendeels uit het hoofd gezet. Er zijn zoveel leuke evenementen om aan mee te doen dat het wat dat betreft al lastig is om er eentje uit te kiezen. Uiteindelijk gekozen voor de Wisenttrail, een gebied waarin ik nog niet eerder had rondgehobbeld, dus dat is altijd een plus :).

Het schema wat ik eigenlijk nog volgde voor mijn revanche op Texel enigzins aangepast op de Wisenttrail en het herstel van de Boxmeerdaagse. Deze keer zo goed als volledig het schema kunnen volgen! Dat is ook wel eens anders geweest. Volgens Strava zit het nog niet eerder zo goed met mijn conditie, dus dat is hoopgevend. Eens te meer omdat ik me ook zo voel :). Die intervallen lijken toch echt te werken.

Als voorbereiding op de zondag was er zaterdag het singelpolotoernooi (wat ik als kijker mocht meebeleven) met een BBQ als afsluiter. Het voelde niet helemaal goed om hier aan mee te doen met de gedachte in het achterhoofd dat ik de dag er na zo'n 54km zou moeten gaan lopen. Geheel tegen de gewoonte en traditie in toch maar wat eerder naar huis gegaan. Lastig al die keuzes.

's Ochtends vroeg opgestaan voor de laatste voorbereidingen en een rondje hond. Daarna rustig op weg naar Ughelen, ik had tijd genoeg voor de dingen die voorafgaande aan de start nu eenmaal horen. De parkeerkplek was zo'n 10 minuten lopen van de startlocatie. Iets wat me al deed afvragen hoe ik daar ooit weer terug moest gaan komen. Maar goed de heenweg lukte prima. Startnummer met een bakkie opgehaald in een kerk, dat is ook weer eens wat nieuws :). Op voorhand wat loopervaringen in het zonnetje uitgewisseld. Op verzoek van de organisatie moesten we ons opstellen conform verwachte eindtijd tov de anderen. En dan zie je weer hoe bescheiden iedereen is. Een handjevol loopt naar voren, de rest blijft rustig op gepaste afstand van het startlint.

Stipt om 10:01 vertrokken we. Op de een of andere manier liep ik in beginsel vrij vooraan, maar dat tempo lag direct te hoog, dus heb ik me na enkele honderden meters direct op mijn eigen tempo vastgepind. En toen ging de tijd eigenlijk heel snel. Om het half uur wilde ik wat eten en voor dat ik het wist was het eerste halfuur en daarna het uur om. Nog vier uur dacht ik op dat moment wat toch wat twijfel aanwakkerde. Maar goed, de eerste en de tweede post overgeslagen en direct door kunnen hobbelen. Met posten om de circa 9km was de trail erg goed verzorgd. Langzaam werd het groepje wat kleiner en liepen we continue / enigzins verspreid met een man of 6 van post naar post.

Onderweg had de organisatie nog een bak zand neergelegd wat schijnbaar de grootste zandverstuiving van Europa is. Redelijk soepel kon ik daar doorheen komen, toch misschien een voordeel van de middenvoet landing? Vanaf post 4 uiteindelijk in Jochem een loopmaatje gevonden die ongeveer hetzelfde tempo steeds aanhield. Ik begon aan die 'etappe' vrij slecht door rechtervoet niet voldoende op te tillen terwijl ik als een hinde over een boomstam heen sprong. Dit resulteerde in een pijnlijke behoorlijk bloedende teen. Gelukkig waren we nog niet helemaal klaar met het zand, of was het zand nog niet helemaal klaar met ons waardoor het bloed mbv zand snel kon stolpen.

Terug weer op het punt waar de 34 en de 54 samenkwamen voelde ik me nog goed, vermoeidheid begon we wat op te spelen maar het viel niet tegen. Gezamenlijk met Jochem na een kleine pauze weer verder getrokken voor de laatste sessie. We konden mooi samen oplopen, kop over kop en wisten daardoor toch nog enige snelheid te behouden. Langzaam haalden we zelfs nog wat andere 54k lopers in. Ik zag de km's voorbij 'vliegen' op mijn horloge.  500m voor het eind kreeg ik uit het niets enorme maagkramp en moest even stoppen. Misschien was dat gelletje toch over datum... Na een kleine break kon ik ook de laatste paar meters uithobbelen. Daarna er gelukkig ook geen last meer van gehad. Na de finish even bijkomen, finisher shirt ophalen en op zoek naar de parkeerplaats. Enkele high-fives uitgedeeld met andere 54k lopers die bezig waren met hun laatste kilometer, mooi hoor. Uiteindelijk na wat pauzes/gesprekken bij/met verkeersregelaars de auto gevonden en weer voorzichtig terug naar huis.

Wisenttrail 54 = done.

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe