WWV - Amsterdam-Rijnkanaal

Van werk naar huis gelopen. Via Amsterdam-Rijnkanaal. Eén lange rechte weg langs het water. Eén voordeel - je kan niet of nauwelijks verdwalen. Weinig verkeer rond dit tijdstip. Beter dan de route via Waver waar de auto's je af en toe in hoge snelheid voorbij komen. Een tweede voordeel was dat ik grotendeels de wind in de rug had. Deze route is wel een ding als je wind tegen over het kanaal hebt... Ook een mooie uitdaging.

In het begin liep het redelijk soepel echter rond/vanaf km 15/16 had ik t al wat lastig. Besloten om rond km 20 een pauze te nemen. Dat werd later omgezet in een pauze als ik bij Breukelen was (weg van het kanaal). Bij km 28 was het zover. Even een reepje eten. Wandelend onder het station door. Na drie minuten te hebben gewandeld mezelf weer in gang gezet.

Ik gokte dat ik niet niet veel meer zou gaan lopen dan de marathonafstand en moest vervolgens denken aan de nieuwe regel op 100mcnl.nl. De regel dat een marathon pas meetelt als hij onder de vier uur zou zijn gelopen. Toen ging ik wat rekenen. Als ik mijn tempo vasthield/wat omhoog wist te krijgen zou ik dat moeten kunnen redden.

Het protest van de benen, hamstring, kuit en hiel wist ik te negeren. De laatste drie kilometer liep ik weer pijnloos. Het marathonpunt (gemeten op mijn horloge) ging ik in 3:57:54 voorbij. Dat is echt een sub4 :-).

Erg tevreden dat ik maar één keer ben gaan wandelen tussendoor. Ook erg tevreden dat ik me met kleine doelen heb kunnen bezighouden waardoor de totale afstand goed overbrugbaar was. De avond verder niet veel gedaan. Impact is behoorlijk op kuit en rechterhiel. Nu maar even verder voorzichtig aan doen deze week.

Subscribe to Webzwerver

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe