webzwerver

wandering through the world (wide web)

aanmelden of inloggen

Wanneer woorden op elkaar lijken maar in betekenis net iets van elkaar verschillen kunnen ze verwarring veroorzaken.

Inloggen, aanmelden, registreren, inschrijven en opgeven zijn allemaal synoniemen van elkaar. Toch komen ze stuk voor stuk iets anders over.
In het Engels is het een stuk makkelijk, sign in, sign up en sign out dekken de volledige lading. Een mooi ritme met een terugkerend werkwoord. Voor iedereen direct duidelijk wat er bedoeld wordt. Nederlands is daarentegen wat lastiger.

De term inloggen begrijpt iedereen. Maar het verschil tussen aanmelden en inloggen is klein. Voor veel mensen duidelijk maar voor een aantal toch niet. Registreren en opgeven vind ik direct een stuk afstandelijker en dwingender klinken. Het vrijblijvende karakter verdwijnt er mee in vergelijking met aanmelden.

Als je je gaat inschrijven denk ik meer aan een wedstrijdinschrijving oid. In ieder geval zie ik het weinig terug op websites. Dan blijven inloggen en aanmelden over. Dat was ook mijn eerste keus. Inloggen voor het inloggen en aanmelden voor het aanmaken van een nieuw account.

Dat werkte totdat iemand er helemaal niet uit kwam. Aanmelden en inloggen was voor die persoon hetzelfde. De volgende oplossing heb ik nu bedacht. Inloggen voor het inloggen op een bestaand account. Uitloggen voor het uitloggen uit een sessie en 'maak een nieuw account aan' voor het aanmaken van een account. Helaas zonder ritme in de volgorde van stappen, wel erg duidelijk voor de bezoeker. Ik blijf uitkijken naar kloppende ritme's bestaande uit  één werkwoord dus als je wat weet zet het in de comments :D.
 


Tags: offline

1 response so far ↓

test - Jun 18, 2020 at 6:06 PM

te

Leave a Comment

Leave this field empty: