webzwerver

wandering through the world (wide web)

content curation op het werk

Zwervend over het internet kom je vaak artikelen tegen die je wilt delen met anderen, vrienden, familie maar ook collega's. Veelal deelde ik deze artikelen via de sociale media als Twitter en Google plus. Als dan niet gescheduled door Buffer.

De vraag is dan altijd of je beoogde publiek (behalve de wereld) bereikt wordt. Tools als messenger, whatsapp zitten dichter op de gebruiker en zouden kunnen worden gebruikt om direct content te delen. Diensten die daar al gebruik van maken zijn mij niet bekend.

Dan blijft over: de mail. De mail is gepersonaliseerd, en er zijn diverse goede systemen waarmee maillijsten aangemaakt en beheert kunnen worden. En daar heeft Goodbits uiteindelijk voor gekozen. 

Met goodbits stel je een nieuwsbrief op aan de hand van artikelen die je gedurende een bepaalde periode verzamelt. Goodbits heeft daar ook  een mooie browserplugin voor ontwikkelt die direct content uit een url trekt en de link voorziet van een bijhorend plaatje (wat zouden we zonder moeten..).

Alle verzamelde links en binnengekomen content middels RSS feeds kan je in Goodbits snel doornemen en vervolgens in je nieuwsbrief slepen. Deze nieuwsbrief is te koppelen aan je mailchimp-emaillijst waardoor je al je subscriptions in 1 systeem houdt (mailchimp).

Het mooiste is dat je de nieuwsbrief kan schedulen. Elke vrijdag om 09:00 (willekeurig tijdstip) wordt nu mijn nieuwsbrief aan collega's verzonden. Hier kan je ook nog optioneel aan herinnerd worden. De tot dan toe verzamelde content wordt direct gedeeld waarna direct de statistieken inzichelijk worden: hoe vaak wordt de nieuwsbrief geopend, op welke links wordt geklikt etc...

Contentcuratie direct gedefinieerd op de doelgroep: handig!

Hier een voorbeeld van 'mijn' nieuwsbrief:

articles

 

eHealth op de werkvloer: daag werknemers uit minder te stressen of suiker te laten staan - SmartHealth

Laura Kleemans, manager preventie en vitaliteit bij Merces Custodio, over de invloed van eHealth binnen haar vakgebied en haar ervaring met Fitzzall.

 

The Full-Time Job Is Dead — Backchannel — Medium

Who wants to work 40 hours a week for a single employer? In the future, perhaps nobody. ¶

The full-time job, used to it…

 

Moeten we bang zijn voor de toekomst van werk? | Koneksa Mondo

De huidige technologische ontwikkelingen hebben tot gevolg dat de komende twintig jaar 30 tot 50 procent van de banen in de middenklasse zullen verdwijnen door automatisering en robotisering. Altha...

 

 

Two-year old human resources startup Zenefits has gotten into a very public brawl with 60-year-old human resources company, ADP.

 

Prevent Exit Interviews With Stay Interviews

Employee retention has become a huge issue. Dr. Beverly Kaye says that we can prevent exit interviews with stay interviews to learn what keeps staff.

 

'Robots krijgen steeds meer invloed op arbeidsmarkt' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Robots zullen de arbeidsmarkt steeds meer beïnvloeden. De samenleving staat voor een technologische revolutie en moet zich afvragen hoe daarmee om te gaan.

 


Tags: online · webtool

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment

Leave this field empty: