webzwerver

wandering through the world (wide web)

EDH417 - vooruitgang

Ongeveer vier jaar geleden (10.01.2016) liep ik mijn eerste marathon ooit. Het was de Den Haag Strandmarathon, oftewel de 'de zwarte marathon'. Gisteren, zondag 5 januari 2020, was het tijd voor een soort van re-make.

Waar ik vier jaar geleden deze marathon als voorbereiding op de SallandTrail 50k liep, was het gisteren een loop ter voorbereiding op de DCURBN. Parcours kwam grotendeels overeen met één groot verschil dat ik gisteren op de terugweg, vanaf Katwijk, door de duinen liep.

De wind was deze keer iets milder voor me. Kwam wel uit dezelfde hoek namelijk het ZuidWesten. Vier jaar geleden werd ik er op de terugweg helemaal door gesloopt. Nu had ik wel het gevoel om ook de terugweg volledig in de wind te kunnen doen.

Belangrijker was het deze keer om te testen of mijn knie op de goede weg terug is. Terug door de duinen, grotendeels op de voetpaden langs de fietswegen. Daar waar de fietsers een mooi vlak pad hebben krijgen de voetgangers op verschillende puntent te maken met kleine dalletjes en klimmetjes. Ideaal om mijn knie te testen.

Direct na afloop kon ik wat dat betreft wel concluderen dat het nu echt de goede kant op gaat. Geen last van de knie gehad. De oefeningen met de dynaband beginnen nu echt haar vruchten af te werpen.

Voor de rest moet ik toch concluderen dat het lopen op strand iets is waar ik nog veel in kan leren. Met wind achter worden de spieren toch langzamerhand stijf. Met de wind voor kan ik moeilijk mijn tempo vasthouden. Iets met te weinig kracht of te weinig focus ... ik weet het niet. Nog een paar weken om hier achter te komen.

Wat in ieder geval beter lijkt te gaan na vier jaar loopervaring is de mate van herstel. Ik kan me herinneren dat ik vier jaar gelden zo'n twee weken compleet van de wereld was. Enorm naar toegeleefd en toen 'het' over was had ik wel even wat tijd nodig om alles te verwerken.

Daarnaast fysiek ook compleet even tot niets in staat. Gisterenavond zat ik bij de mogelijk toekomstige schoonouders van mijn zoon voor een eerste kennismaking. Wel moe, maar in ieder geval naar mijn idee, toch nog redelijk aanspreekbaar en in staat om een gesprek te houden.

Knie geeft ook vandaag nauwelijks reactie. Nu verder focus op compleet herstel en binnenkort nogmaals het strand weer eens opzoeken.


Tags: lopen

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment

Leave this field empty: