webzwerver

wandering through the world (wide web)

MiMil'Kil - I'm in

15 mei - exact 7 dagen geleden na de afronding van Pelgrimspad ontvang ik een appje van Erwin. Of ik zin had in een loopje in Frankrijk. Een link volgt naar een facebook-pagina met wat meer informatie over de MiMil'Kil. Ik ken de loop niet - dus nieuwsgierig als ik ben klik ik op de link en ga lezen.

Het blijkt een non-stoploop te zijn van Lignac naar Lodeve. Ik weet niet goed wat ik me moet voorstellen bij een non-stoploop. Ik zie dat het in Juli is. Ben nog vol in het herstel en het nagenieten van het Pelgrimspad. Enkele pijntjes zijn nog niet weg. M'n hoofd heeft nog niet alle ervaringen verwerkt. Waarom zou ik direct zo snel aan zo'n avontuur beginnen? Ik hou niet van warmte. Ik ben op geen enkele manier getraind in hoogtemeters. Het Pelgrimspad zou mijn hoogtepunt van het jaar zijn. Wat zou mijn gezin er van vinden?

Allemaal vragen die door m'n hoofd spookten. Ik sluit de FB-pagina af en leg m'n telefoon weg. Dit is wel direct een stap serieuzer dan het Pelgrimspad. Mijn hoofd schuift het idee langzaam aan de kant. Als ik wil gaan slapen lijkt het voorstel echter niet mijn hoofd te willen verlaten. Erwin is een erg ervaren etappe-loper. Hij wil er graag heen en zoekt lopers die met hem mee willen.

16 mei - unieke kans. Het besef daalt in dat dit misschien niet eens zo'n heel gek idee is. Door de corona en de voorbereiding op het Pelgrimspad ben ik nooit in een betere conditie geweest dan nu. 2020 was een topjaar qua kilometers. Ik heb de training redelijk goed kunnen voortzetten in het begin van 2021. Het Pelgrimspad ging eigenlijk zonder hele grote problemen. Als ik ooit zo iets wil doen als een buitenlandse etappeloop / nonstoploop dan is dit wel een enorm unieke kans en kansen moet je niet laten liggen.

17 mei - Ik besluit het om het eens voorzichtig in de groep te gaan gooien. Of ze het zien zitten om nog een weekje zonder mij door te komen. De kans wordt mij gegund. Er is ruimte om iets te gaan doen. Ik geef aan bij Erwin dat ik serieus geïnteresseerd ben. Maar dat ik nog met veel vragen zit. Hij weet alle vragen snel te beantwoorden - dat geeft vertrouwen. Wat dat betreft kennen wij elkaar ook (nog) niet goed. Is ook iets wat het proces een extra dynamiek geeft / gaat geven. Ik vraag nog een dag bedenktijd. Erwin kan dat regelen door zijn goede contacten met de organisator.

18 mei - Het zaadje is geplant. In m'n hoofd ben ik al aan het voorbereiden. Toch nog even alle voors en tegens op een rij. Hitte is niet mijn vriend. Heuvels ben ik niet gewend. Erwin en ik kennen elkaar niet goed. Ik ga afhankelijk zijn. We gaan allebij afhankelijk van elkaar zijn. Anderzijds: het is maar 50km langer in één dag minder dan het Pelgrimspad. Het Pelgrimspad ging super. Het is en blijft een unieke kans. Ik hak de knoop door en stuur een appje - I'm in - onder het motto wie nooit wat probeert komt nergens. Vrij snel daarna hebben we telefonisch contact. Erwin ziet het helemaal zitten. Hij heeft veel meer ervaring dan ik wist in het begeleiden van mensen. Dat voelt goed. We gaan samen een avontuur aan.

 


Tags: lopen

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment

Leave this field empty: