webzwerver

wandering through the world (wide web)

NFC voegt het samen

Een kus, een groet en een zwaai. Telefoon weggrissend van t aanrecht en ik ben onderweg. Snel loop ik de trap af en sta al bijna in de garage voordat ik besef dat ik twee onderdelen mis van de 'heilige' drie-eenheid. Telefoon aanwezig, echter sleutels en portemonnee liggen nog netjes te wachten totdat ze worden opgehaald.

Snel trap op, deur door om de twee missende onderdelen op te halen. Zucht. 

Wat je ook vergeet, het zal nooit de telefoon zijn. Dat apparaat zit zo top-of-mind, het is welhaast een eerste levensbehoefte geworden. Sleutels en geld kan je gewoon vergeten. Het is vervelend maar gevoelsmatig sneller op te lossen. Je leent eerder geld uit dan dat je je telefoon voor een dag of wat uitleent. En wat sleutels betreft, er is altijd wel iemand thuis... als je geluk hebt.

Het meest privé is wel de telefoon. Bereikbaar zijn, kunnen zenden en ontvangen. Je contacten, je afspraken. Alles zit in t apparaat. Het wordt tijd dat t betalen met NFC overal wordt geïntroduceerd. Dan zijn er nog maar twee dingen om niet te vergeten. Sterker nog, waarom zijn sloten anno nu niet met bluetooth, NFC of andere sensoren afsluitbaar? 

Revolutionair idee? Nee helemaal niet. Een korte zoektocht op alibaba levert vele verschillende merken / sloten op. Wel zaak dat je dan je telefoon echt niet vergeet.


Tags: offline · webtool

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment

Leave this field empty: