webzwerver

wandering through the world (wide web)

QR codes

QRcodeDe QR code. Uitgevonden in 1994 werd de vierkante barcode al snel populair. Dit kwam met name door de grote hoeveelheid data die binnen het karakteristieke vierkantje kan worden verwerkt.

De Quick Response code werd als eerste gebruikt om auto's te volgen in de fabriek tijdens het produktieproces. De QR code wordt volgens bepaalde patronen opgebouwd zodat elke barcodelezer weet hoe hij de opgeslagen informatie kan vertalen.

Tegenwoordig zie je de QR code terug in reclames, op t-shirts en gebouwen. Apps kunnen aan de hand van QR-codes snel gedownload worden. Zelf heb ik QR-codes gebruikt op coupons bij een direct-mail actie. Ingeleverde coupons kunnen op deze wijze direct naar de ontvanger herleidt worden.

De toepassingen en mogelijkheden nemen toe. De lay-out van de QR code blijft echter overal hetzelfde. Het zwart-witte blokjes patroon kon wel met wat hacks voorzien worden van een logo. Maar daar bleef het bij totdat http://www.qrhacker.com/ verscheen.

Met deze website kan je in drie eenvoudige stappen simpele QR-codes opbouwen. In de editor kan je de QR-code makkelijk pimpen en voorzien van een eigen logo'tje en/of achtergrondfoto.

De QR-code transformeert langzamerhand van saaie gegevensdrager tot een volwaardig makkelijk aanpasbaar promotiemiddel.


Tags: media · offline · online

1 response so far ↓

www.pawn-bookmarks.win - Mar 8, 2021 at 8:06 AM

The Eurostars August Marina Hotel offers a whole of
291 rooms, in an 8-floor building resembling a transatlantic liner, on the fundamental moor of the embrasure of Barcelona.

Leave a Comment

Leave this field empty: