webzwerver

wandering through the world (wide web)

Runkeeper Beta 4.7 update - aanpassen doelstellingen

De  RunKeeper Android Beta Testers groep (link) heeft nu zo'n 119 leden. In de tijd dat ik lid werd, waren dat er zo'n 100 minder. Niet dat ik een erg actieve participant ben. Want het was met name nieuwsgierigheid die er voor zorgde dat ik lid ben geworden van deze groep. De nadelen op de koop nemende dat er wel eens een mindere update met bugs tussen zou zitten.

Maar vandaag werd het geduld beloond, in de Runkeeper Beta versie #4.7 zit namelijk de mogelijkheid om je doelen aan te passen.  In september 2013 had ik me voorgenomen om binnen een jaar 1000km te gaan hardlopen. Dit was duidelijk iets te overmoedig. Met name door verschillende periodes met blessures loop ik tegenwoordig hopeloos achter op mijn schema. Deze mogelijkheid is overigens alleen van toepassing op de zogenaamde 'elite users', oftewel de betalende gebruikers.

Voorheen kon je alleen je doelstelling verwijderen door deze grafiek wat langer in te drukken op je telefoon. Nu, na de update, is het zo dat je feedback krijgt over de haalbaarheid. Voor mij gold dat ik ik meer dan 75km per week moest gaan lopen om mijn doelstelling te halen. Hoe zeer ik ook optimistisch ben ingesteld, dat ga ik bij lange na niet redden. 

doel aanpassen runkeeper stap 1

 

Hoe pas je je doelstellingen aan

Het user interaction design is nog niet helemaal kloppend, je zou denken dat je met de rode button alles kan aanpassen. Je moet echter eerst naar de instellingen om de gegevens aan te passen.

doel aanpassen runkeeper stap 2

Vervolgens klik je op update goal en dan op de rode button 'adjust goal'.

doel aanpassen runkeeper stap 3

Runkeeper vindt mijn doelstelling nog steeds wat enthousiast, ik heb er nu iig een beter gevoel over.


Tags: lopen · online · webtool

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment

Leave this field empty: